Aziatische rundvleesreepjes (gemarineerd) met Japanse groentes uit de wok en witte rijst

Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes

Op de marineer-tijd na, is dit Aziatische gerecht – bestaande uit runderreepjes en wokgroentes – zo klaar! Deze marinade is overheerlijk en toen ik het de eerste keer maakte, vonden we dat we eigenlijk ’te weinig sausje’ hadden voor de rijst. Doe gerust wat meer water bij het vlees, als je vlees niet genoeg jus produceert.

Aziatische gemarineerde rundvleesreepjes met gewokte groentes

Voor 4 personen

Ingrediënten

 • 700 gram rundvleesreepjes
 • 800 gram gemengde groentes*
 • 300 gram witte rijst
 • 1 rode peper
 • 1 teentje knoflook
 • 2 el gemberpasta
 • 4 el sojasaus (optioneel: 1 el voor de groentes)
 • 1 el vissaus
 • 1 el honing
 • 2 el azijn (bijv. rijstazijn)
 • 1 tl gemalen komijnzaad
 • 1 el maizena (of meer)
 • 2 el water (of meer)
 • 1-2 eetlepels olie (zonnebloem of pindaolie)
Bereidingswijze

Maak de marinade voor het vlees tenminste een half uur voordat je gaat koken (laat bij voorkeur zo’n halve dag marineren). Meng de sojasaus, azijn, komijnzaad, vissaus, honing, helft van de rode peper en de helft van de gemberpasta door elkaar. Meng de marinade door het vlees en zet in de koelkast.

Was en snijd de groentes, indien nodig. Pel en hak de knoflook fijn. Verwijder eventueel de zaadlijst van de rode peper en hak fijn. Bereid het maizena-papje. Breng voldoende water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Giet af en laat uitstomen.

Verhit intussen wat olie in een wok of grote koekenpan en fruit de knoflook en de andere helft van de rode peper. Roer de helft van de gemberpasta erdoor en bak op hoog vuur de groentes gedurende een minuut of 6. Giet er eventueel nog wat sojasaus door naar smaak.

Bak tegen het einde van de kooktijd het vlees in een andere wok of koekenpan in een paar minuten bruin. Giet er eventueel wat water bij (als je vindt dat je niet genoeg jus in de pan hebt), gevolgd door het maizena-mengsel en warm een minuut goed door tot het begint te binden.

Schep de rijst op, gevolgd door de groentes en het vlees.

Opmerkingen recept

*Ik heb 2 zakken Japanse gemengde groentes gebruikt van de Albert Heijn. Wil je liever verser en zelf snijden? Kies dan bij voorkeur voor peultjes, champignons, paksoi en geraspte wortel.

De meeste smaak zit ‘m in het vlees en de marinade. Je maakt een sausje van het maizena-mengsel dat je met het vlees mengt. Heb je geen vissaus in huis? Geen nood, doe dan gewoon nog wat meer sojasaus in je marinade.

Je hoeft de zaadlijst niet te verwijderen van de rode peper, maar dan is het wel een stuk scherper. Ik proef meestal eerst hoe scherp de peper is en stem het daarop af. Ook al is de peper zelf niet zo scherp, dan nog raad ik je aan niet de hele zaadlijst erbij te doen, tenzij je het lekker vindt natuurlijk!

Aziatische rundvleesreepjes (gemarineerd) met Japanse groentes uit de wok en witte rijstDeel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Aziatische gemarineerde rundvleesreepjes met gewokte groentes
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.