We zijn de afgelopen dagen in Bilbao geweest en hebben heel vaak overheerlijke pintxos gegeten, maar daar zit niet echt veel groentes in… 🙂 Tijd dus voor een gezonde maaltijd met kip en boontjes.
Lees verder Recept: kippenbouten met sperziebonen en een pesto-yoghurtsausjeCategoriearchief: Italiaanse keuken
Recept: grote kippenpoot (kippenbout) uit de Airfryer
Misschien heb je al weleens kipdrumsticks in de Airfryer gemaakt, maar vraag je je nu af hoelang grotere kippenpoten (of kippenbouten) er eigenlijk in moeten. Dit recept voor een Italiaans gemarineerde variant legt je het uit!
Lees verder Recept: grote kippenpoot (kippenbout) uit de AirfryerRecept: lasagne met kip en andijvie
Ik kwam erachter dat het de hoogste tijd was voor een lasagne met kip toen ik laatst over de Italiaanse keuken schreef. Ik ben dan ook lekker de keuken ingedoken en heb de sausjes zelfgemaakt voor dit recept. Eet smakelijk!
Lees verder Recept: lasagne met kip en andijvieRecept: pasta met saus van gorgonzola, champignons, spinazie en kalkoenfilet.
Ontzettend heerlijk, deze pasta met saus van gorgonzola en Parmezaanse kaas, champignons, spinazie en kalkoenfilet. Je ziet op de foto nog een restje paprika die ik er doorheen gesneden had, maar dat hoort niet het oorspronkelijke recept. Dat heb ik dan ook niet opgenomen, maar kun je natuurlijk wel toevoegen als je wilt. Lees verder Recept: pasta met saus van gorgonzola, champignons, spinazie en kalkoenfilet.
Recept: geroosterde tomaatjes uit de oven
Ik maak vaak geroosterde tomaatjes uit de oven, bijvoorbeeld voor door een maaltijdsalade, door de pasta of als smaakmaker in een stamppot. Er zijn allerlei manieren, maar het volgende recept is makkelijk en lekker! Lees verder Recept: geroosterde tomaatjes uit de oven
Recept: verse pasta met courgette, ui, ricotta en basilicum
Heerlijk al die courgettes die we dit jaar uit ons eigen tuintje hebben mogen oogsten! Niet zo gek dus dat ik weer een recept post waarin courgette gebruikt wordt. Dit keer een lekkere verse pasta met o.a. ricotta.
Lees verder Recept: verse pasta met courgette, ui, ricotta en basilicum
Recept: pasta met gepureerde geroosterde paprika, gehakt en spinazie
Het grote voordeel van dit recept voor pasta met gepureerde geroosterde paprika, gehakt, spinazie en champignons is dat je maar één pan nodig hebt waar je alles in doet. De smaken zijn zacht en sterk tegelijk, mede door de geitenkaas.
Lees verder Recept: pasta met gepureerde geroosterde paprika, gehakt en spinazie
Recept: salade van spinazie met geitenkaas en avocado
Spinazie is overheerlijk als (en in) salade, zeker in dit bijgerecht met geitenkaas, tomaatjes, komkommer, radijs en avocado. Het seizoen van spinazie is begonnen, dus dé perfecte tijd om het weer volop te gebruiken! Wij serveerden dit bij een overheerlijk varkenshaasje. Lees ook meer wanneer welke groentes “in het seizoen” zijn.
Lees verder Recept: salade van spinazie met geitenkaas en avocado
Recept: zalm met palmkool en gebakken aardappeltjes
Voor de eerste keer palmkool gebruikt in een recept. Smaakte prima zo uit de oven! Een gezond recept dat gemakkelijk te maken is. Een bijkomend voordeel: de groente en zalm gaan samen in 1 ovenschaal, dat scheelt weer een pan om af te wassen :).
Lees verder Recept: zalm met palmkool en gebakken aardappeltjes
Recept: macaroni met groentes, gehakt en geroosterde tomaatjes en een blanke saus
Een smaakvol recept voor macaroni met o.a. gehakt en geroosterde tomaatjes. Dankzij het sausje en de geroosterde tomaatjes geef je deze macaroni nog meer smaak mee! Een ideaal gerecht om wat meer van te maken en dan in te vriezen.
Lees verder Recept: macaroni met groentes, gehakt en geroosterde tomaatjes en een blanke saus