Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven, avocado, lenteui en garnalen. Ik had zin om de spruitjes anders dan ‘normaal’ te eten, en dit was erg geslaagd!
Lees verder Recept: kokosrijst met garnalen en spruitjesCategoriearchief: Aziatische keuken
Recept: bloemkoolsoep met kokosmelk
Bloemkoolsoep is hartstikke gezond en nog lekker ook! Het is de eerste keer dat ik deze soep gemaakt heb en zeker niet de laatste.
Lees verder Recept: bloemkoolsoep met kokosmelkRecept: curry met zalm, zoete aardappel, wortel en doperwtjes
Deze curry met zalm en zoete aardappel zit boordevol smaak en was erg geslaagd! Een fijne – relatief lichte – maaltijd na de overdaad van de afgelopen kerstdagen.
Lees verder Recept: curry met zalm, zoete aardappel, wortel en doperwtjes
Recept: garnalen in Thaise curry (kokos-pinda) met mie
Dit recept voor jumbo-garnalen in een soort Thaise curry is een blijvertje! Lekker op smaak en je kunt de hoeveelheid groentes gemakkelijk uitbreiden als je daar behoefte aan hebt.
Lees verder Recept: garnalen in Thaise curry (kokos-pinda) met mie
Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes
Op de marineer-tijd na, is dit Aziatische gerecht – bestaande uit runderreepjes en wokgroentes – zo klaar! Deze marinade is overheerlijk en toen ik het de eerste keer maakte, vonden we dat we eigenlijk ’te weinig sausje’ hadden voor de rijst. Doe gerust wat meer water bij het vlees, als je vlees niet genoeg jus produceert.
Lees verder Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes
Recept: Aziatisch stoofvlees met kokosmelk, wortel, ui en aardappel
Een recept voor een stoofpotje met een Aziatisch tintje. Het rundvlees stoof je in kokosmelk met veel kruiden, wat een heerlijk diepe en warme smaak geeft. En het ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit op de foto (de kerrie geeft er een kleurtje aan…), het smaakt en ruikt heel lekker.
Lees verder Recept: Aziatisch stoofvlees met kokosmelk, wortel, ui en aardappel
Recept: pikante rundvleesballetjes met mie
Bij gehaktballetjes denk je misschien niet gauw aan een Aziatische variant. Deze pikante balletjes zijn een heerlijk alternatief voor de Hollandse en de Italiaanse gehaktballen.
Recept: saté van gehakt
Een lekker barbecuerecept waar je eindeloos met kruiden kunt variëren, maar overdrijf het niet. Probeer de juiste mix te vinden en maak er geen ratjetoe van. Deze saté van gehakt is net even anders! Dit is echt één van onze favorieten.
Recept: bami met kleine roze garnalen
Een eenvoudig gerecht, lekker snel klaar voor doordeweeks. Je kunt hier veel mee variëren qua groentes en kruiden.
Recept: gekruide kip (Indiaas)
Deze kipschotel uit de wok is een typisch Indiaas gerecht met een zachte smaak. De crème fraîche is vrij overheersend van smaak, maar de kruiden zorgen weer voor een bepaalde “zachtheid”.