Categorie archief: Aziatische keuken

In dit gedeelte vind je alle recepten van Overkruiden.nl uit de categorie Aziatische keuken.

Kokosrijst met spruitjes, garnalen, lenteui en avocado

Recept: kokosrijst met garnalen en spruitjes

Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven, avocado, lenteui en garnalen. Ik had zin om de spruitjes anders dan ‘normaal’ te eten, en dit was erg geslaagd!

Lees verder Recept: kokosrijst met garnalen en spruitjes
Curry met zalm in kokos-bouillon, met zoete aardappel, wortel en erwten

Recept: curry met zalm, zoete aardappel, wortel en doperwtjes

Deze curry met zalm en zoete aardappel zit boordevol smaak en was erg geslaagd! Een fijne – relatief lichte – maaltijd na de overdaad van de afgelopen kerstdagen.
Lees verder Recept: curry met zalm, zoete aardappel, wortel en doperwtjes

Recept: garnalen in Thaise curry (kokos-pinda) met mie

Dit recept voor jumbo-garnalen in een soort Thaise curry is een blijvertje! Lekker op smaak en je kunt de hoeveelheid groentes gemakkelijk uitbreiden als je daar behoefte aan hebt.
Lees verder Recept: garnalen in Thaise curry (kokos-pinda) met mie

Aziatische rundvleesreepjes (gemarineerd) met Japanse groentes uit de wok en witte rijst

Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes

Op de marineer-tijd na, is dit Aziatische gerecht – bestaande uit runderreepjes en wokgroentes – zo klaar! Deze marinade is overheerlijk en toen ik het de eerste keer maakte, vonden we dat we eigenlijk ‘te weinig sausje’ hadden voor de rijst. Doe gerust wat meer water bij het vlees, als je vlees niet genoeg jus produceert.

Lees verder Recept: Aziatische rundvleesreepjes met gewokte groentes

Aziatisch gekruid stoofpotje met wortel, aardappel en kokosmelk

Recept: Aziatisch stoofvlees met kokosmelk, wortel, ui en aardappel

Een recept voor een stoofpotje met een Aziatisch tintje. Het rundvlees stoof je in kokosmelk met veel kruiden, wat een heerlijk diepe en warme smaak geeft. En het ziet er misschien niet zo aantrekkelijk uit op de foto (de kerrie geeft er een kleurtje aan…), het smaakt en ruikt heel lekker.

Lees verder Recept: Aziatisch stoofvlees met kokosmelk, wortel, ui en aardappel