Een eenvoudig gerecht, lekker snel klaar voor doordeweeks. Je kunt hier veel mee variëren qua groentes en kruiden.
Bami met kleine garnalen, paprika, paksoi en ui
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode verse peper
- sojasaus
- 1 kleine ui
- 1 paprika
- 1 struik paksoi
- 200 gram roze garnalen
- Chinese mie (ca. 125 gram)
Bereidingswijze
Snijd de paksoi in repen (eerst wassen). Snijd de ui in kleine stukjes en de paprika in blokjes. Hak de knoflook fijn en snijd het pepertje door de lengte door en verwijder de zaadlijsten. Pas op met de vingers na het snijden van de peper! Een tip: gebruik bijvoorbeeld dunne (chirurgen)handschoenen die je na het snijden weer uittrekt.
Bereid de mie volgens de verpakking. Meestal is dit in een pan met ruim heet water. Fruit intussen de gesneden ui, het pepertje en de knoflook aan in een wok of (hoge) koekenpan. Voeg de paprika en paksoi toe en roerbak dit ongeveer 3 minuten.
Doe de mie en garnalen bij de groentes in de wok en roerbak het geheel nog een paar minuten. Voeg bij het opdienen sojasaus naar eigen smaak toe.
Opmerkingen recept
Dit is een ideaal recept voor doordeweeks. Het recept leent zich er uitstekend mee om te variëren met andere groentes en kruiden. Gebruik eens de helft van de garnalen en voeg daarvoor in de plaats ham toe. Ook erg lekker!