Recept: spitskool salade

Deze spitskoolsalade is een lekkere variant op de eenvoudige gemengde sla die je misschien altijd maakt. Een gerecht waar ik zelf in ieder geval niet zo snel op zou komen! Bekijk snel hoe je dit bijgerecht maakt.

Spitskool salade met appel en knolselderij

Ingrediënten

Voor (ca.) 4 personen:

 • 2-4 eetlepels olie
 • 1-2 eetlepels azijn
 • zout, peper, mosterdpoeder
 • suiker
 • 2 eieren
 • citroensap
 • 1 sjalotje
 • 1 teentje knoflook
 • 600 gram spitskool
 • appel
 • knolselderij

Bereidingswijze

Maak de slasaus door eerst de eieren 4 tot 5 minuten te koken (zachtgekookt). Pel de eieren en maak ze fijn. Hak de knoflook fijn en snijd het sjalotje. Vermeng de eieren met een snufje zout en peper, wat mosterdpoeder, de knoflook, wat suiker en het sjalotje. Meng alles goed door elkaar tot de olie niet meer afzonderlijk te zien is. Voeg dan de azijn toe en wat druppels citroensap naar smaak.

Maak nu de salade. Ontdoe de spitskool van de buitenste bladeren, harde stronk en dikke bladnerven en was de kool. Hak de spitskool zeer fijn en meng het aan met de slasaus. Was de appel en snijd deze in kleine stukjes. Rasp de knolselderij en meng dit alles door de spitskool.

Opmerkingen recept

Combineer deze salade van spitskool met een lekker stukje vlees en wat gekookte aardappels en je hebt een eenvoudige maaltijd die lekker snel klaar is. Strooi over de aardappels wat rozemarijn en je gerecht is helemaal af! Deze salade is ook te bereiden met andere koolsoorten, zoals Chinese kool.

Afhankelijk van je eigen smaak kun je in deze salade meer of minder appel in doen. Appel kan snel overheersend zijn.

Deel deze pagina: