Over Overkruiden

Wat leuk om kennis te maken! Mijn naam is Marloes en deel graag mijn passie met jullie in de vorm van Overkruiden.nl. Op deze website beschrijf ik op een korte en bondige manier een grote hoeveelheid kruiden en dan vooral de meest gebruikte en meest bekende kruiden en specerijen. Lees hieronder verder over hoe het begon en waar ik zoveel plezier uithaal.

Hoe het begon

Het begon allemaal met een leuk verjaardagscadeautje: twee mooie plantenbakken gevuld met kruidenplantjes. We woonden destijds nog op een flat en ik was heel blij met een beetje groen en ook nog eens zo’n origineel cadeau! Ik ging op onderzoek uit waar je bepaalde kruiden in kon gebruiken en kwam er al gauw achter dat ik informatie miste. Ik dook in wat boeken en werd enthousiast en ontwikkelde een steeds grotere passie voor koken. Toen besloot ik in 2008 om deze passie online te delen en om te gaan zetten naar een eigen website.

Over mij

marloes-600pxLekker eten, sporten en genieten van de kleine dingen in het leven. Dat is in één zin waar ik om geef. Ik ben Marloes en ik werk als marketing- en communicatieadviseur bij  Cogas en woon samen. Zowel op professioneel als privé vlak geniet ik van het creëren van (cliché gezegd) “mooie dingen” online.

Mijn vriend en ik delen veel dezelfde passies. Ik zou er bijna nog één vergeten en dat is reizen, wat je terugziet in onze website Opvakantietips.nl en ook steeds meer terug gaat zien in mijn recentelijk toegevoegde blog.

Periodes dat ik minder actief ben op mijn site en social media wisselen zich af, maar de basis van deze site blijft staan. Ik deel graag mijn liefde voor lekker eten en de natuur met jullie!

Meer over de inhoud

De nadruk van deze website ligt op het gebruik in de keuken: waar gebruik je bepaalde kruiden voor? Hoe gebruik je ze? Bij welke gerechten passen ze? Door wat meer te weten te komen over het kruid en de smaak, kun je zelf wat gerichter aan het experimenteren gaan in de keuken. Ik hoop dat je veel inspiratie opdoet op Overkruiden.nl, en kruiden en specerijen net zo leert waarderen als wij. Bekijk ook enkele interessante links die we verzameld hebben.