Tagarchief: Dille

Hieronder tref je een overzicht van alle recepten met dille. Lees ook meer over kruid dille zelf, een kruid dat o.a. heel goed past in visgerechten.

Zalmsoep uit Finland

Recept: Finse zalmsoep

In augustus en begin september zijn we in Finland geweest en heb ik voor het eerst zalmsoep gegeten. Binnenkort schrijf ik meer over eten en drinken in Finland in mijn blog, maar nu deel ik alvast een recept. Want de week nadat we weer thuis waren gekomen, heb ik het direct zelf geprobeerd te maken, wat erg lekker was! Makkelijker dan je misschien denkt, maar boordevol smaak dankzij de dille en vis. Lees verder Recept: Finse zalmsoep

Zalmfilet met gestoomde en roergebakken snijbonen

Recept: zalmfilet met geroerbakte snijbonen en aardappeltjes

Gebakken zalmfilet uit de pan is in ons huis altijd een winnaar! De truc? Erbij blijven en nooit te lang bakken. Hoe je het nu precies het beste aan kunt pakken, lees je verderop in het recept voor zalmfilet gebakken in de pan, dit keer gecombineerd met geroerbakte snijbonen in knoflook en rode peper en aardappeltjes uit de airfryer (of oven, of pan).
Lees verder Recept: zalmfilet met geroerbakte snijbonen en aardappeltjes

Kabeljauw met dille, bloemkoolroosjes uit de oven en aardappelpartjes

Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes

Kabeljauw is een magere vissoort die je lekker snel in de pan kunt bakken. De vis smaakte heerlijk met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes. Ik heb ze in de airfryer gebakken, maar je kunt ze natuurlijk gewoon koken of in de pan bakken.
Lees verder Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes