Recept: zalmlasagne

Deze zalmlasagne is favoriet bij ons thuis. Een echte aanrader als je een keer een ander soort lasagne wilt proberen!

Zalmlasagne met prei en nootmuskaat

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 60 g boter
  • 50 g bloem
  • 0,5 l melk
  • 0,25 l groentebouillon
  • nootmuskaat (bij voorkeur vers gewreven)
  • zout en peper
  • 1 bosje dille (bij voorkeur vers)
  • 400 g zalmfilet
  • Lasagnebladeren
  • 125 g Mozarella

Bereidingswijze

Smoor de bloem in 50 g boter. Giet er al roerend en beetje bij beetje de melk en de groentebouillon erbij. Laat het geheel 5 minuten koken. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout, hak de dille fijn en doe die erbij.

Snijd ondertussen de zalm in dunne reepjes. Was de prei en snijd het in fijne ringen. In het restant boter de prei even bakken.

Vet een ovenschaal in en geef iets van de saus erin. Vervolgens de lasagnebladeren, zalm, prei en saus in deze volgorde over elkaar doen tot alles is gebruikt. De laatste laag bestaat uit lasagnebladeren. De Mozzarella in plakken snijden en op de pastabladeren verdelen.

In een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 25 minuten bakken.

Opmerkingen zalmlasagne

Deze zalmlasagne smaakt lekker met een frisse salade voor wat meer vitamines. Varieer met een andere groente (bijvoorbeeld paprika) en zo heb je eenvoudig een ander gerecht op tafel! Wat ui toevoegen past ook prima bij dit recept. Dit is een vrij zware maaltijd.

Deel deze pagina: