Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven, avocado, lenteui en garnalen. Ik had zin om de spruitjes anders dan ‘normaal’ te eten, en dit was erg geslaagd!
Lees verder Recept: kokosrijst met garnalen en spruitjesCategoriearchief: Hoofdgerechten met vis
Recept: curry met zalm, zoete aardappel, wortel en doperwtjes
Deze curry met zalm en zoete aardappel zit boordevol smaak en was erg geslaagd! Een fijne – relatief lichte – maaltijd na de overdaad van de afgelopen kerstdagen.
Lees verder Recept: curry met zalm, zoete aardappel, wortel en doperwtjes
Recept: garnalen in Thaise curry (kokos-pinda) met mie
Dit recept voor jumbo-garnalen in een soort Thaise curry is een blijvertje! Lekker op smaak en je kunt de hoeveelheid groentes gemakkelijk uitbreiden als je daar behoefte aan hebt.
Lees verder Recept: garnalen in Thaise curry (kokos-pinda) met mie
Recept: Finse zalmsoep
In augustus en begin september zijn we in Finland geweest en heb ik voor het eerst zalmsoep gegeten. Binnenkort schrijf ik meer over eten en drinken in Finland in mijn blog, maar nu deel ik alvast een recept. Want de week nadat we weer thuis waren gekomen, heb ik het direct zelf geprobeerd te maken, wat erg lekker was! Makkelijker dan je misschien denkt, maar boordevol smaak dankzij de dille en vis. Lees verder Recept: Finse zalmsoep
Recept: zalmfilet met geroerbakte snijbonen en aardappeltjes
Gebakken zalmfilet uit de pan is in ons huis altijd een winnaar! De truc? Erbij blijven en nooit te lang bakken. Hoe je het nu precies het beste aan kunt pakken, lees je verderop in het recept voor zalmfilet gebakken in de pan, dit keer gecombineerd met geroerbakte snijbonen in knoflook en rode peper en aardappeltjes uit de airfryer (of oven, of pan).
Lees verder Recept: zalmfilet met geroerbakte snijbonen en aardappeltjes
Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes
Kabeljauw is een magere vissoort die je lekker snel in de pan kunt bakken. De vis smaakte heerlijk met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes. Ik heb ze in de airfryer gebakken, maar je kunt ze natuurlijk gewoon koken of in de pan bakken.
Lees verder Recept: kabeljauw met bloemkool uit de oven en gebakken aardappelpartjes
Recept: snelle wrap met gerookte zalm en avocado
Lekker makkelijk, deze wrap met gerookte zalm en avocado! Perfect als lunch of als licht avondeten.
Lees verder Recept: snelle wrap met gerookte zalm en avocado
Recept: pasta met garnalen, tomaten, spinazie en paprika
Een ideale snelle pasta voor ’t weekend: met garnalen, tomaten en paprika. De truc voor de lekkerste smaak? Roomboter gebruiken!
Lees verder Recept: pasta met garnalen, tomaten, spinazie en paprika
Recept: forel uit de oven met zoete aardappelen en een botersausje
Forel uit de oven smaakt heerlijk, zeker in combinatie met kruiden die jij lekker vindt. Zo’n eenvoudig gerecht, maar toch echt genieten!
Lees verder Recept: forel uit de oven met zoete aardappelen en een botersausje
Recept: pangasiusfilet uit de oven met boerenkool, venkel en prei
Boerenkool is de laatste jaren steeds populairder geworden omdat het als één van de “nieuwe” superfoods beschouwd wordt. Ik vind het gewoon lekker en leuk dat het veel breder in te zetten is dan alleen in stamppot. In dit recept combineer je het met andere groentes (venkel, kikkererwten en prei) en vis (pangasiusfilet) uit de oven. Serveer met gebakken of gekookte aardappeltjes.
Lees verder Recept: pangasiusfilet uit de oven met boerenkool, venkel en prei