Snelle pasta met garnalen, tomaten en groentes

Recept: pasta met garnalen, tomaten, spinazie en paprika

Een ideale snelle pasta voor ’t weekend: met garnalen, tomaten en paprika. De truc voor de lekkerste smaak? Roomboter gebruiken!

Pasta met garnalen, tomaten en paprika, gekruid met knoflook en oregano

Ingrediënten

Voor 4 personen:

 • 275 ongekookte pasta (droog), macaroni of spaghetti
 • 450 gram grote garnalen
 • 2 groene paprika’s
 • 100-200 gram spinazie
 • Stuk of 5 tomaten
 • 2 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels roomboter
 • 2 teentjes knoflook
 • ca. 2 eetlepels fijngehakte verse oregano
 • sap van een halve limoen
 • zout
 • geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

In de volgende aanwijzingen ga ik uit van voorgekookte garnalen uit het vriesvak. Kijk bij opmerkingen recept wat te doen als je verse garnalen gebruikt.

Breng een pan met voldoende ruim water aan de kook en kook de macaroni of spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Was en snijd de paprika in reepjes en tomaten in blokjes. Pel en snipper de knoflook en verdeel dit in twee delen. Doe 1 eetlepel olie en 1 eetlepel boter in een wok of diepe pan en fruit de helft van de knoflook. Bak/verhit nu de garnalen in die pan tot ze gaar zijn. Daar komt veel vocht bij vrij, vandaar dat je dat in een separate pan bakt.

Verhit intussen de resterende boter en olijfolie in een andere wok of diepere koekenpan. Voeg de rest van de knoflook toe aan deze pan en fruit de rest van de knoflook. Doe de paprika in de pan en bak deze op middelhoog vuur een minuut of 4-5. Voeg de tomaten toe en laat zo’n 2 minuten doorkoken.

Schep de garnalen uit de andere pan en doe ze bij in de wok met groentes en tomaten. Voeg de pasta, spinazie en oregano toe en roer goed door elkaar. Verwarm goed door en voeg aan het eind de limoen toe en roer nog even door elkaar. Breng op smaak met zout en dien op. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas naar smaak.

Opmerkingen recept

Dit recept is gebaseerd op voorgekookte garnalen uit het vriesvak. Als je verse garnalen hebt, halveer dan de roomboter en olijfolie en bak daarin eerst de knoflook aan, dan de garnalen en als deze bijna gaar zijn voeg je de paprika en tomaten toe. De spinazie laat je alleen maar een paar minuutjes slinken.

Het pittige van de oregano, het smeuïge van de boter en het zoetige van de garnalen, tezamen met de frisheid van de tomaten zorgen voor een perfecte smaak. Dit recept is erg laag in calorieën. Voeg wat meer pasta en garnalen toe als je grotere eters in huis hebt en wees echt niet te zuinig met de kaas. Kaas en garnalen hoor ik je denken? Wees niet bang het te gebruiken, het smaakt echt heerlijk in deze combi!

Pasta met garnalen, tomaten en paprika, gekruid met knoflook en oregano
Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pasta met garnalen, tomaten en paprika, gekruid met knoflook en oregano
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.