Misschien heb je al weleens kipdrumsticks in de Airfryer gemaakt, maar vraag je je nu af hoelang grotere kippenpoten (of kippenbouten) er eigenlijk in moeten. Dit recept voor een Italiaans gemarineerde variant legt je het uit!
Kippenpoot (Italiaans gekruid) uit de Airfryer
Voor 2 personen
- 2 kippenpoten (kippenbouten)
- 3 flinke el olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 1 teen knoflook
- verse gember van 1/2×1/2cm
- 1 flinke tl oregano
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1 tl paprikapoeder
- Snuf zout
- Peper naar smaak
Bereidingswijze
Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Doe de olijfolie, witte wijnazijn en alle kruiden (knoflook, gember, oregano, paprikapoeder, rozemarijn, zout en eventueel peper) en meng door elkaar in een schaal of marinadezak. Voeg de kippenpoten toe en zorg ervoor dat je de hele poot met de marinade bedekt. Schud of schep af en toe om en laat minimaal 1 uur marineren. Langer mag, zelfs de dag van tevoren.Verwarm de Airfryer voor op 180°C. Doe de gemarineerde kippenpoten in de Airfyer en bak ze 15 minuten op deze temperatuur. Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak ze nog eens 18 minuten. Zijn de bouten wat aan de grote kant, dan zou ik er bij beide temperaturen zeker nog 1 of 2 minuutjes optellen.
Wat je ook kunt doen is de kippenpoten 30 minuten lang op 180°C doorbakken. Dan kan het zijn dat het vlees wat meer uitdroogt.
Geen Airfryer? Bak de gemarineerde bouten in ongeveer 40-45 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200°C.
Opmerkingen recept
Omschrijving en details

De kans is erg groot dat je Airfryer gaat roken als je gemarineerde kip erin bereid. Daar hoef je je geen zorgen over te maken! Wel heb ik even de deur naar buiten open gezet, want de keuken stond redelijk blauw. 🙂 Tip: waarschuw eerst even de buren…
- Soort recept: hoofdgerecht met kip
- Keuken: Italiaans
Serveertip
Ik serveerde deze kippenpoten met pompoensoep en een stuk brood. Het combineert natuurlijk ook perfect met frietjes of gebakken aardappels en geroerbakte broccoli of een andere groente naar keus.
Bereidingstijd en voedingswaarde
- Voorbereidingstijd: 2 min
- Kooktijd: 33 min
- Totaal benodigde tijd: 1 u 35 min
- Voedingswaarde: ca. 240 kcal per persoon (hangt van de grootte van je kip af)
Gooi zelf altijd wat water in de bak.
Hierdoor veel minder blauwe rook.
Ik heb idd water onderin gedaan dat scheelt een hoop rook
Bleek???? je bent zelf bleek……..prima kleurtje….
Ik zie een heel bleke kippenpoot. Kan volgens mij beter. Te kort gebakken
Dat was hij zeker niet, Rens! Tja, ik ben geen fotograaf en licht doet veel… Het is maar een hobby. Gelukkig smaakte hij heerlijk knapperig en mals.
Was hij bij jou te bleek? Bak hem dan wat langer op 180 graden. De ene airfryer is de andere niet. Ook de grootte van de kip heeft invloed op de tijd.