Kippenpoot uit de airfryer

Recept: grote kippenpoot (kippenbout) uit de Airfryer

Misschien heb je al weleens kipdrumsticks in de Airfryer gemaakt, maar vraag je je nu af hoelang grotere kippenpoten (of kippenbouten) er eigenlijk in moeten. Dit recept voor een Italiaans gemarineerde variant legt je het uit!

Kippenpoot (Italiaans gekruid) uit de Airfryer

Voor 2 personen




Bereidingswijze

Pel en snipper de knoflook. Schil en rasp de gember. Doe de olijfolie, witte wijnazijn en alle kruiden (knoflook, gember, oregano, paprikapoeder, rozemarijn, zout en eventueel peper) en meng door elkaar in een schaal of marinadezak. Voeg de kippenpoten toe en zorg ervoor dat je de hele poot met de marinade bedekt. Schud of schep af en toe om en laat minimaal 1 uur marineren. Langer mag, zelfs de dag van tevoren.

Verwarm de Airfryer voor op 180°C. Doe de gemarineerde kippenpoten in de Airfyer en bak ze 15 minuten op deze temperatuur. Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak ze nog eens 18 minuten. Zijn de bouten wat aan de grote kant, dan zou ik er bij beide temperaturen zeker nog 1 of 2 minuutjes optellen.

Wat je ook kunt doen is de kippenpoten 30 minuten lang op 180°C doorbakken. Dan kan het zijn dat het vlees wat meer uitdroogt.

Geen Airfryer? Bak de gemarineerde bouten in ongeveer 40-45 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200°C.

Opmerkingen recept

Omschrijving en details

Kippenpoot uit de airfryer
Een recept voor kippenpoten uit de Airfryer met een Italiaanse marinade; lekker met bijvoorbeeld een soepje en brood.

De kans is erg groot dat je Airfryer gaat roken als je gemarineerde kip erin bereid. Daar hoef je je geen zorgen over te maken! Wel heb ik even de deur naar buiten open gezet, want de keuken stond redelijk blauw. 🙂 Tip: waarschuw eerst even de buren…

Serveertip

Ik serveerde deze kippenpoten met pompoensoep en een stuk brood. Het combineert natuurlijk ook perfect met frietjes of gebakken aardappels en geroerbakte broccoli of een andere groente naar keus.

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 2 min
  • Kooktijd: 33 min
  • Totaal benodigde tijd: 1 u 35 min
  • Voedingswaarde: ca. 240 kcal per persoon (hangt van de grootte van je kip af)




Deel deze pagina:

5 reacties op “Recept: grote kippenpoot (kippenbout) uit de Airfryer

    1. Dat was hij zeker niet, Rens! Tja, ik ben geen fotograaf en licht doet veel… Het is maar een hobby. Gelukkig smaakte hij heerlijk knapperig en mals.

      Was hij bij jou te bleek? Bak hem dan wat langer op 180 graden. De ene airfryer is de andere niet. Ook de grootte van de kip heeft invloed op de tijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.