Lees in dit onderdeel wat meer over kruiden, over opvallende zaken, bepaalde gebruiken, noem maar op! Verdiep je verder in hun opvallende eigenschappen. Lees ook meer over de definitie van een kruid.
Achtergronden kruiden in categorieën
We hanteren de hoofdindeling smaak en eigenschappen en cosmetisch, homeopathisch en medisch. Bekijk hieronder de diverse onderwerpen per categorie.
Smaak en eigenschappen
Een overzicht van achtergrondartikelen die betrekking hebben op de culinaire eigenschappen van kruiden en specerijen, zoals hoe de scherpte van kruiden gemeten wordt.
- Schaal van Scoville voor het meten van scherptes van kruiden.
- Wat is het verschil tussen kruiden en specerijen?
Blader ook door de culinaire informatie op Overkruiden.nl, dat meer gericht is op alles rondom de keuken.
Cosmetisch, homeopathisch en medisch
Een overzicht van achtergrondartikelen die betrekking hebben op de cosmetische, homeopathische en medische eigenschappen van kruiden en specerijen. Denk aan bepaalde bereidingswijze voor medisch gebruik, maar ook over etherische oliën, enz.
Geneeskundes, kruidkundes en alternatieve geneeswijzes
- Antroposofische geneeskunde en de relatie met kruiden
- Ayurvedische geneeskunde en de relatie met kruiden
- Fytotherapie of kruidengeneeskunde, wat is dat?
- Homeopathie, wat is het eigenlijk?
- Traditionele chinese geneeskunde (TCG) en de relatie met kruiden
- Westerse natuurgeneeskunde en de relatie met kruiden
Bereidingswijzes en kruidenremedies
- Algemeen over kruidenbereidingen
- Afkooksel of aftreksel, wat is dat en hoe maak je dat?
- Infusie, kruidenthee, theeaftreksel, wat is het en hoe bereid je het?
- Tinctuur, wat is het en hoe maak je dat?
- Zalf of crème, hoe maak je dat zelf met kruiden?