Recept: lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen

Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden.

Lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapsteeltjes

Voor 2 personen

Ingrediënten

Een bosje raapstelen.

Bereidingswijze

Was en snijd de bloemkool in roosjes. Pel en snipper de knoflook, pel het sjalotje en snijd in blokjes. Bereid eventueel de bouillon. Maak de champignons schoon en snijd ze in parten. Was de raapstelen, schud ze goed uit en snijd in grove stukken. Snijd de mozzarella in plakjes. Als je echte tijm gebruikt: ris de blaadjes van de takjes.

Verhit 10 gram boter in een pan, fruit het sjalotje en de knoflook. Voeg de bloemkool toe en bak een paar minuutjes door. Doe de bouillon erbij en kook in 8 minuten gaar. Pureer de bloemkool met de bouillon.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Doe de spekjes in een wok of koekenpan. Voeg de champignons toe en bak zo’n 10 minuten gaar op middelhoog vuur. Verhit intussen 20 g boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Roer door tot er een roux ontstaat. Voeg al roerend de melk beetje bij beetje toe. Schep dit bij de gepureerde bloemkool en roer door tot er een gladde saus ontstaat. Doe de geraspte oude kaas, nootmuskaat en tijm erbij en eventueel wat zwarte peper naar smaak. Roer door. Haal de champignons en spekjes van het vuur en meng de raapstelen erdoor.

Vet een ovenschaal en schep een klein beetje saus in de ovenschaal. Leg een laagje lasagnebladeren erin, schep wat van het groentemengsel (met of zonder spekjes) eroverheen en vervolgens wat van het bloemkoolsausje. Herhaal dit en sluit af met een laagje lasagnebladeren. Zorg ervoor dat je genoeg sausje overhoudt om de laatste laag van de vellen met saus te bedekken. Leg de plakjes mozzarella erop en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat een paar minuten afkoelen.
Opmerkingen recept

Omschrijving en details

Lekker veel groente zo, in dit recept voor deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapsteeltjes. Romig en boordevol smaak!

Voor de vegetarische variant laat je de spekreepjes weg. Je kunt nog wat meer kaas toevoegen, naar wens. Gebruik je gewone boter, dan is het calorieënaantal wat lager. Ik gebruikte lasagne verdi, groene lasagnebladeren, voor wat kleur.

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 25 min
  • Kooktijd: 30 min
  • Totaal benodigde tijd: 60 min
  • Voedingswaarde: ca. 737 kcal per persoon

Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.