Pangagius visfilet pakketje met venkel uit de oven met boerenkool, venkel, prei en aardappeltjes

Recept: pangasiusfilet uit de oven met boerenkool, venkel en prei

Boerenkool is de laatste jaren steeds populairder geworden omdat het als één van de “nieuwe” superfoods beschouwd wordt. Ik vind het gewoon lekker en leuk dat het veel breder in te zetten is dan alleen in stamppot. In dit recept combineer je het met andere groentes (venkel, kikkererwten en prei) en vis (pangasiusfilet) uit de oven. Serveer met gebakken of gekookte aardappeltjes.

Vispakketje (pangasius) met venkel uit de oven, geserveerd met gesauteerde boerenkool, prei en venkel en aardappeltjes

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • 2 stukken pangasius visfilet
 • 1/2 (kleine) prei
 • 1 venkel
 • ca 100 gram kikkererwten uit blik of een potje
 • ca. 80 tot 100 gram boerenkool
 • ca. 100 ml bouillon
 • 1-2 eetlepels olijfolie
 • 1 grote of 2 kleine teentjes knoflook
 • Peper en zout
 • sap van 1 halve citroen en citroenrasp
 • 1 rode peper
 • ca. 500 gram aardappelen
 • paprikapoeder

Benodigdheden voor Pangagius visfilet recept met venkel uit de oven met boerenkool, venkel, prei en aardappeltjes

Bereidingswijze

Was en snijd de venkel in reepjes en de prei in ringen (de prei goed schoonmaken). Rasp de citroen als je dat nog niet gedaan hebt en pers de citroen. Pel en hak de knoflook fijn. Haal de zaadlijst uit de peper en hak de peper fijn. Bereid de bouillon zover nodig. Schil en was de aardappelen (of kook ze gewassen in de schil). Snijd en was de boerenkool indien nodig.

Breng een pan met voldoende water aan de kook voor de aardappelen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en was de aardappelen, snijd ze in blokjes of partjes. Kook de aardappelen ongeveer 8 minuten. Pak 2 grote stukken aluminiumfolie en leg op elk stuk 1 pangasiusfilet. Vouw de randjes iets omhoog en besprenkel de filets met olijfolie. Draai ze om en doe op elk van de filets wat citroenrasp en bestrooi aan beide kanten met zout en peper. Druppel er citroensap overheen. Verdeel de helft van de venkel over de pakketjes en vouw goed dicht. Zet ze in de voorverwarmde oven en bak in zo’n 20 minuten gaar. Dikke stukken moeten misschien wat langer en dunne wat korter. G

Verhit een ruime koekenpan of wok met een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur en fruit de knoflook en rode peper. Voeg de prei en de rest van de venkel toe aan de pan met olijfolie en roerbak op hoog vuur zo’n 4 minuten tot de prei glazig is. Giet de kikkererwten af. Voeg nu de boerenkool toe en laat deze een paar minuutjes slinken. Zodra de boerenkool verkleurt giet je de bouillon erbij en de kikkererwten. Zet het vuur weer lager en laat sudderen. Voeg eventueel nog wat zwarte peper toe naar smaak. Houd warm met een deksel op de pan als de rest nog niet klaar is.

Verhit intussen in een andere koekepan wat (bak)boter. Voeg de aardappeltjes toe, bestrooi met paprikapoeder, peper en zout naar smaak en bak op hoog vuur bruin.

Dien je vispakketje op naast de groentes en aardappelen. Besprenkel de groentes met citroensap, maar pas op: niet teveel, want dan wordt het snel te zuur.

Pangagius visfilet pakketje met venkel uit de oven met boerenkool, venkel, prei en aardappeltjesOpmerkingen recept

Ik had geen venkelzaadjes in huis, maar je zou nog 1 eetlepel venkelzaad aan de groentemix kunnen toevoegen. De venkel bij de vis hebben wij alleen als smaakmaker gebruikt, anders wordt het wel erg veel venkel om te eten. Maar dat kan natuurlijk wel!

In plaats van gebakken aardappeltjes kun je natuurlijk ook voor de gekookte variant gaan. Krieltjes passen hier ook prima bij.

Let op met de citroen, want je wilt niet dat het te zuur wordt. Je hoeft niet alle sap te gebruiken, zeker als je een wat grotere citroen hebt.

Houd er rekening mee dat als je gedroogde kikkererwten gebruikt, het gerecht wat meer tijd kost omdat je het vrij lang moet koken (en eerst een nacht moet laten weken).

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pangagius visfilet pakketje met venkel uit de oven met boerenkool, venkel, prei en aardappeltjes
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.