Recept: pikante rundvleesballetjes met mie

Bij gehaktballetjes denk je misschien niet gauw aan een Aziatische variant. Deze pikante balletjes zijn een heerlijk alternatief voor de Hollandse en de Italiaanse gehaktballen.

Pikante Indonesische gehaktballetjes van rundvlees met mie

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

Klop het ei. Meng het ei, de aardapelpuree, het gehakt, sambal, sojasaus, ketoembar, djinten, kardemom en nootmuskaat in een schaal of een kom. Maak vervolgens kleine gehaktballen van dit mengsel.

Leg de tomaten ca. 3 minuten in kokend heet water. Laat ze even schrikken onder de koude kraan en schil de tomaten. Snijd de gepelde tomaten in kleine stukjes en doe ze in een ronde (hoge) pan. Snipper een uitje, voeg die samen met het water, de geperste knoflookteentjes, sojasaus toe aan de tomaten. Breng alles aan de kook en laat het geheel ca. 10 minuten goed doorpruttelen. Voeg eventueel nog wat water toe wanneer de saus te dik lijkt te worden.

Verhit intussen de olie (ca. 2-3 eetlepels) in een (diepe) koekepan en bak de balletjes op matig vuur bruin en gaar. Leg ze vervolgens op keukenpapier om ze uit te laten lekken.

Voeg de rijstmie toe aan de tomatensaus en laat het meekoken tot de mie gaar is.

Opmerkingen recept

Dit Indonesische gerecht van rundvleesballetjes met mie is lekker pikant. Door zelf te experimenteren met de hoeveelheid kruiden kun je het net wat pikanter of juist milder te maken naar eigen smaak.

Deel deze pagina:

2 reacties op “Recept: pikante rundvleesballetjes met mie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.