Kiplasagne met andijvie, bechamel- en marinarasaus

Recept: lasagne met kip en andijvie

Ik kwam erachter dat het de hoogste tijd was voor een lasagne met kip toen ik laatst over de Italiaanse keuken schreef. Ik ben dan ook lekker de keuken ingedoken en heb de sausjes zelfgemaakt voor dit recept. Eet smakelijk!

Lasagne met kip, andijvie, een marinara- en bechamelsaus

Voor 2 personen

Ingrediënten
Bereidingswijze

Voorbereiding
Breng een pan met water tegen de kook aan voor de tomaten. Pel en snipper de knoflook. Hak de rode peper fijn en hak de basilicum fijn. Snijd de kipfilet in hele kleine blokjes of hak in de keukenmachine. Snijd de andijvie in reepjes en de mozzarella in schijfjes.

Doe de tomaten in het hete water en laat ze er 3 minuten in. Haal ze eruit en houd ze onder de koude kraan. Verwijder het velletje en snijd in blokjes.

De marinarasaus maken
Verhit in een sauspannetje 1 el olijfolie. Voeg de knoflook en rode peper toe en fruit 1-2 minuten. Voeg vervolgens de tomaten en oregano toe en laat 5 minuten pruttelen op niet te hoog vuur. Doe nu dit mengsel in een keukenmachine of gebruik een blender om je tomaten tot een gladde marinara-saus te mixen. Voeg de balsamicoazijn en basilicum toe en laat tenminste een half uur pruttelen en inkoken.

Maak je bechamelsaus en bak de andijvie en kip wat later tot je bijna zover bent om de lasagne in de oven te zetten (dat duurt ongeveer 35 minuten op 200 graden).

De kip bakken
Verwarm de oven oven voor op 200 graden Celsius. Verhit 1 el olijfolie in een wok of koekenpan en bak de kipfilet bruin in een paar minuten. Bestrooi met wat zout en peper. Giet je marinarasaus erbij en houd warm.

De bechamelsaus maken en andijvie roerbakken
Verhit nu de boter in een sauspan en voeg de bloem al roerend toe. Giet beetje bij beetje de bouillon en melk erbij en blijf roeren tot je een gladde saus hebt. Roer de nootmuskaat erdoor en voeg eventueel nog wat peper toe.

Verwarm intussen de rest van de olijfolie in een wok of koekenpan. Fruit de rest van de knoflook eventjes aan en voeg de andijvie toe. Roerbak een minuut of 4-5 tot de andijvie geslonken is. Blijf je bechamelsaus intussen roeren.

De lasagne samenstellen
Vet een ovenschaal in en maak de lasagne door eerst een klein laagje bechamelsaus in de schaal te doen. Doe een laag bladeren in de schaal, gevolgd door een laag kip met tomatensaus, een laag bladeren, een laag andijvie waarover je bechamelsaus verdeelt, een laag bladeren en kip en tomatensaus en sluit af met een laag lasagnebladen. Doe daaroverheen de rest van de bechamelsaus en sluit af met een laagje mozzarella.

Zet zo’n 35 minuten in de voorverwarmde oven, haal uit de oven en laat na de tijd even 5 minuten staan voor je hem opdient.
Opmerkingen recept

Deze lasagne kost wel even wat tijd om te bereiden, vooral vanwege de marinara- en bechamelsaus die je zelf maakt. Heb je minder tijd, kun je natuurlijk kant-en-klare sausjes kopen.

Omschrijving en details

Kiplasagne met andijvie, bechamel- en marinarasaus
Een recept voor een lasagne met kip, bechamelsaus, marinarasaus en andijvie. Een wat lichtere variant dan met vlees.

Ik ben trouwens nog steeds op zoek naar een goede lasagneschaal. Ik maak het niet vaak genoeg en telkens als ik het maak, word ik eraan herinnerd dat de bladen niet mooi aansluiten tot de rand.

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 15 min
  • Kooktijd: 1 u 12 min
  • Totaal benodigde tijd: 1 u 35 min
  • Voedingswaarde: ca. 690 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.