Geroosterde tomaatjes uit de oven die klaar zijn

Recept: geroosterde tomaatjes uit de oven

Ik maak vaak geroosterde tomaatjes uit de oven, bijvoorbeeld voor door een maaltijdsalade, door de pasta of als smaakmaker in een stamppot. Er zijn allerlei manieren, maar het volgende recept is makkelijk en lekker!

Geroosterde (cherry)tomaatjes uit de oven

Voor 2 personen

Ingrediënten

Bereidingswijze tomaatjes uit de oven

Verwarm de oven voor op 160°C. Halveer de tomaatjes. Vet een ovenschaal in en leg de tomaatjes met de bolle kant naar beneden. Besprenkel met olijfolie, zout en peper, eventueel wat kruiden zoals gedroogde oregano (basilicum kan bijvoorbeeld ook) en zet minimaal een uur in de oven.

Vind je het lekker om knoflook toe te voegen? Snijd dan bijvoorbeeld wat plakjes knoflook en leg dat tussen en eventueel op de tomaatjes. De knoflook verwijder je in principe na het bakken, of je moet het nog verwerken of lekker vinden :).Tomaatjes klaar om de oven in te gaan
Tomaatjes klaar om de oven in te gaan.

Kenmerken recept “tomaatjes uit de oven”

Omschrijving

geroosterde tomaatjes uit de oven

  • Soort recept: bijgerecht
  • Keuken: Italiaans
Een recept voor geroosterde tomaatjes uit de oven. Zo maak je de lekkerste! Bak 1 uur op 160 graden (of 25 minuten op 200 graden).

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 5 min
  • Kooktijd: 1 uur
  • Totaal benodigde tijd: 1 uur en 5 min
  • Voedingswaarde: ca. 100 kcal per 100 g

Opmerkingen

Als je niet zoveel tijd hebt, kun je de tomaatjes ook op 200 graden in ongeveer 25 minuten bakken. Maar mocht je de tijd wel hebben, zou ik zeker bovenstaand recept volgen! De smaak van de geroosterde tomaatjes komt dan nog beter naar voren.

Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.