gemakkelijke pasta met kipdijflet en een romige kaassaus

Recept: pasta met o.a. kipdijfilet, geroosterde tomaten en een romige kaassaus

Niet moeilijk, maar wel lekker door de pure smaken! Een snelle pasta waar je weinig voor hoeft te doen. Het sausje is het enige dat wat meer werk is, maar je hoeft niet zoveel te snijden – wat mooi tijd scheelt.

Pasta met kipdijfilet, geroosterde tomaten, spinazie, chorizo en een romige kaassaus

Voor 4 personen

Ingrediënten

 • 400 gram kipdijfilet
 • 100 gram chorizo
 • 300 gram ongekookte pasta
 • 200 gram spinazie
 • ca. 400 gram trostomaten (klein of middelgroot)
 • 40 gram oude kaas
 • 100 ml bouillon of water
 • 100 ml melk (en reserve voor de saus)
 • Peper en zout
 • 2 teentjes knoflook
 • handje fijngehakte verse basilicum
 • 2 eetlepels citroensap
 • Italiaanse kruidenmix
 • 2-3 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels (room)boter
 • 2 eetlepels bloem
 • eventueel zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Vet een ovenschaal in of bekleed met bakpapier. Snijd de kipdijfilet en chorizo in blokjes. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de basilicum fijn. Leg de tomaten op de ovenschaal, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout, peper en Italiaanse kruiden zet ze 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Breng voldoende water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Verhit intussen wat olijfolie in een wok of grote koekenpan en fruit de knoflook. Voeg de chorizo toe en bak even een paar minuten. Doe vervolgens de kipdijfiletblokjes erbij. Roerbak het vlees bruin en haal uit de pan.

Smelt terwijl je het vlees bakt de roomboter in een steelpannetje. Roer de bloem erdoor en blijf roeren tot je een goede roux hebt. Voeg de melk al roerend toe en verhit door. Voeg water of bouillon toe naar smaak en laat doorpruttelen. Smelt de kaas in je saus en voeg eventueel nog wat melk of water toe als het te dik is. Breng op smaak met peper en indien nodig, zout.

Terwijl je met de saus bezig bent slink je de spinazie in de wok waar je het vlees in gebakken hebt. Besprenkel met de citroensap, beetje zout en peper en roer de fijngehakte basilicum erdoor. Giet de pasta af (als je nog niet zover was) en meng de pasta door de spinazie. Doe het vlees er weer bij en meng alles goed door elkaar. Vergeet niet in de tussentijd regelmatig je sausje door te roeren.

Schep de pasta op, giet de saus erover en leg de tomaten ernaast of op.

Opmerkingen recept

Wees niet te scheutig met de bouillon en de melk, want dan wordt het snel te waterig. Laat het – als je uitgeschoten bent – dan wat langer inkoken. Maar je kunt beter beetje bij beetje erbij gieten, dan dat je het moet laten inkoken.

Geen Italiaanse kruidenmix voorhanden? Gebruik dan minimaal 1 theelepel gedroogde oregano en als je hebt wat 2 theelepels gedroogde basilicum en 1 theelepel rozemarijn.
Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Pasta met kipdijfilet, geroosterde tomaten, spinazie, chorizo en een romige kaassaus
Auteur
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.