Bodemloze quiche met courgette, chorizo, puntpaprika en ui

Recept: hartige taart (quiche) zonder bodem met chorizo en groentes

Deze hartige taart zonder bodem past goed in een koolhydraatarm dieet. Je bakt de courgette in de kruidige jus van de chorizo en de ui en paprika breng je op smaak door in gefruite knoflook en rode peper te roerbakken.

Hartige taart zonder bodem met chorizo, courgette, ui en puntpaprika

Voor 2 personen

Ingrediënten

 • 6 eieren
 • 160 ml melk
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 1-2 eetlepels verse fijngehakte basilicum en wat blaadjes voor de garnering
 • 1 rode peper
 • 1 rode puntpaprika
 • 1 kleine courgette
 • 65 gram chorizo
 • 30 gram Parmezaanse kaas
 • zout en peper
 • olijfolie
Bereidingswijze

Snijd de chorizo in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de courgette en paprika. Als de schil van de courgette er niet zo goed uitziet, schil deze dan eerst. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en hak fijn.

Verhit in een koekenpan of wok wat olijfolie en fruit de knoflook en rode peper een paar minuten. Voeg de ui toe en bak zo’n 4 minuten tot ze glazig zijn. Doe de puntpaprika erbij en bak nog een minuut of 4 al roerend op hoog vuur. Bak intussen de chorizo op middelhoog vuur in een droge pan (die je verhit hebt) een paar minuutjes aan. Haal de chorizo eruit en houd apart. Doe de courgette in de pan en bak om en om bruin tot de courgette gaar is.

Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ovenschaal in. Doe de eieren in een grote kom en kluts ze even. Voeg de melk, de basilicum en een heel klein beetje zout en peper toe, en kluts de eieren met de melk. Doe de chorizo, courgette, paprika en ui erbij en roer even door. Doe het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Zet in de oven en bak in 45 tot 50 minuten gaar.
Opmerkingen recept

Je kunt er natuurlijk een vegetarische variant van maken door de chorizo weg te laten. Bak de courgette dan met wat olijfolie of boter gaar en bestrooi met zout en peper.

Je kunt i.p.v. basilicum ook andere verse kruiden toevoegen, zoals peterselie.

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Hartige taart zonder bodem met chorizo, courgette en puntpaprika
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.