Fijn weer een stoofpotje gemaakt van rundvlees. Dit keer gestoofd in witte wijn, tomaten en bouillon, met wortel, ui en selderij. Verder op smaak gebracht met kaneel, laurier en rozemarijn. Heel gezond én lekker!
Stoofpotje van rundvlees in witte wijn, bouillon, tomaten, wortel, selderij en kruiden
Voor 4 personen
Ingrediënten
- ca. 500-600 gram runderstoofvlees
- boter om te braden
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- bloem
- 1 blik gepelde tomaten
- 200 ml bouillon
- 60 ml droge witte wijn
- 2 eetlepels azijn
- 3 wortels
- 3 selderijstengels
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- peper en zout
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze stoofvlees
Pel de uien en snijd in ringen. Pel en hak beide teentjes knoflook fijn. Snijd het vlees in niet al te kleine blokjes. Vermeng 2 eetlepels bloem met wat zout en peper en bestuif het vlees ermee. Was en snijd de wortel en selderij in blokjes. Bereid de bouillon indien nodig. Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
Verhit wat boter op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe aan de stoofpan – laat 1 minuut fruiten. Bak het vlees vervolgens kort aan alle zijden aan en haal uit de pan. Voeg de ui, wortel en selderij toe en bak 4 minuten door.
Doe het vlees terug in de pan bij de selderij en wortel en giet de wijn erbij. Laat even een paar minuten pruttelen, draai het vuur lager en voeg de tomaten en de bouillon toe en laat even pruttelen en draai het vuur lager zodat het tegen de kook aan blijft.
Voeg de laurier, rozemarijn en kaneel toe, roer even goed door en laat minimaal 3 uur lang stoven.

Opmerkingen recept
Ik heb dit recept voor stoofvlees geserveerd met gesnipperde spruitjes en frietjes uit de airfryer. Een lekkere puree kan natuurlijk ook!





