Gekaramelliseerde uien zijn niet moeilijk te maken. Ze smaken bijvoorbeeld heerlijk in een hartige taart, bij vlees of een stamppot.
Gekarameliseerde uien
Voor 2-3 personen
Ingrediënten
- 2 middelgrote uien
- 20 ml balsamicoazijn
- 10-20 g basterdsuiker
- 100 ml water
- 1 el roomboter
- zout en peper
Bereidingswijze
Pel de uien en snijd ze in hele of halve ringen. Verhit de roomboter in een pan, bestrooi met zout en peper en bak de uien een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe, het water en de balsamico-azijn en draai het vuur lager.Laat ongeveer 50-60 minuten op laag vuur pruttelen en controleer of ze niet aanbranden. Schep zo nu en dan even om en voeg indien nodig wat water toe als ze dreigen aan te branden. Draai dan het vuur ook wat lager als dat het geval is. De uien zijn over het algemeen na 50 minuten klaar of iets langer tot het vocht zo goed als helemaal verdampt is.
Kenmerken recept “gekaramelliseerde ui”
Opmerkingen
Gebruik bij voorkeur een stoofpan, maar geen nood als je die niet hebt. Ik heb deze uien gebruikt voor door een quiche met o.a. pompoen. Je kunt ze ook heel goed combineren met een stamppot zoals deze of gewoon lekker met een stukje vlees of aardappelpuree.
Omschrijving recept
Uien karamelliseren? Dit recept voor gekaramelliseerde ui met balsamico-azijn, basterdsuiker en water is lekker en ook nog eens gemakkelijk te maken.
- Soort recept: bijgerecht
- Keuken: Hollands
Bereidingstijd en voedingswaarde
- Voorbereidingstijd: 5 min
- Kooktijd: 50 min
- Totaal benodigde tijd: 55 min
- Voedingswaarde: ca. 120 kcal per persoon