Gekaramelliseerde uien aan het klaarmaken

Recept: gekaramelliseerde ui

Gekaramelliseerde uien zijn niet moeilijk te maken. Ze smaken bijvoorbeeld heerlijk in een hartige taart, bij vlees of een stamppot.

Gekarameliseerde uien

Voor 2-3 personen

Ingrediënten

 • 2 middelgrote uien
 • 20 ml balsamicoazijn
 • 10-20 g basterdsuiker
 • 100 ml water
 • 1 el roomboter
 • zout en peper

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze in hele of halve ringen. Verhit de roomboter in een pan, bestrooi met zout en peper en bak de uien een paar minuten op middelhoog vuur. Voeg de suiker toe, het water en de balsamico-azijn en draai het vuur lager.

Laat ongeveer 50-60 minuten op laag vuur pruttelen en controleer of ze niet aanbranden. Schep zo nu en dan even om en voeg indien nodig wat water toe als ze dreigen aan te branden. Draai dan het vuur ook wat lager als dat het geval is. De uien zijn over het algemeen na 50 minuten klaar of iets langer tot het vocht zo goed als helemaal verdampt is.Uien aan het snijden voor de gekaramelliseerde variant
Uien aan het snijden voor de gekaramelliseerde variant.

Kenmerken recept “gekaramelliseerde ui”

Opmerkingen

Gebruik bij voorkeur een stoofpan, maar geen nood als je die niet hebt. Ik heb deze uien gebruikt voor door een quiche met o.a. pompoen. Je kunt ze ook heel goed combineren met een stamppot zoals deze of gewoon lekker met een stukje vlees of aardappelpuree.

Omschrijving recept

Gekaramelliseerde uien aan het klaarmaken in een stoofpanUien karamelliseren? Dit recept voor gekaramelliseerde ui met balsamico-azijn, basterdsuiker en water is lekker en ook nog eens gemakkelijk te maken.

 • Soort recept: bijgerecht
 • Keuken: Hollands

Bereidingstijd en voedingswaarde

 • Voorbereidingstijd: 5 min
 • Kooktijd: 50 min
 • Totaal benodigde tijd: 55 min
 • Voedingswaarde: ca. 120 kcal per persoon
Deel deze pagina:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.