Recept: salade met rucola en schapenkaas

Deze heerlijke salade van rucola en eikenbladsla is pittig van smaak, een echt topgerecht!

Rucolasalade met eikenbladsla, serranoham en schapenkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen:

 • peper
 • citroensap
 • basilicum
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel balsamico azijn
 • ca. 100 gram rucola
 • ca. 100 gram eikenbladsla
 • 100 gram serranoham
 • 100 gram schapenkaas
 • handvol walnoten
 • 1 grote of 2 kleine peren

Bereidingswijze

Snijd de schapenkaas in kleine stukjes. Verhit wat olie in een pan en bak de serranoham kort aan.

Schil de peer en snij deze in dunne partjes. Besprenkel de partjes met wat citroensap en strooi er wat peper over heen. Verdeel de rucola en eikenbladsla over de borden. Leg de blokjes kaas op de sla.

Maak nu de dressing door de rest van de olijfolie en balsamicoazijn goed door elkaar te mengen. Verkruimel de walnoten en strooi dit over de sla en kaas. Sprenkel de dressing erover heen. Verdeel de ham speels boven op de sla. Strooi wat fijngehakte basilicum eroverheen en garneer het geheel met de partjes peer rondom op het bord.

Opmerkingen recept

Wat betreft de kaas kun je het beste Pecorino kaas gebruiken. Houd je niet van de smaak van schapenkaas kun je bijvoorbeeld ook mozarella nemen. Bovendien is het mogelijk om meer ham te gebruiken en alleen parmezaanse kaas erover heen te raspen, helemaal afhankelijk van je eigen smaak. Zeker in de zomer kan het ook prima door voor een maaltijdsalade. Controleer dan goed of de hoeveelheden genoeg zijn naar jouw smaak.

Deel deze pagina: