Quiche met geitenkaas, pompoen, champignon en spekjes

Recept: quiche met geitenkaas en pompoen

Het is al weer eventjes geleden dat ik zelf een quiche heb gemaakt – de hoogste tijd dus! Dit keer eentje met wat restjes champignon en paprika. Verder zijn de hoofdbestanddelen geitenkaas, pompoen en spekjes.

Quiche met geitenkaas, pompoen, kastanjechampignons, paprika en gebakken spekjes

Voor 4 personen

Ingrediënten

Voor de bodem

 • 140 gram bloem
 • 1 cm verse geraspte gember
 • 70 gram boter
 • 1 ei
 • zout
 • 1 of 2 el water

Voor de hartige taart

 • 200-250 gram pompoenblokjes
 • 100-150 gram kastanjechampignons
 • 2 (kleine) rode paprika’s
 • 125 gram spekreepjes
 • 100 gram geitenkaas met honing
 • 300 ml melk of 200-300 ml kookroom
 • 3 eieren
 • 1/2 el verse fijngehakte rozemarijn
 • 1 el verse fijngehakte tijm
 • zout en peper
Bereidingswijze

De bodem bereiden

Maak de bodem van deze quiche minimaal een uur voordat je het gaat bewerken door ijskoude boter in blokjes te vermengen met de bloem met wat zout tot je kruimels hebt. Kluts het ei met de geraspte gember en meng dit door het bloem-botermengsel. Kneed tot een soepel bolletje deeg. Is het te droog? Voeg dan wat water toe. Plakt je deeg teveel doe er dan nog wat bloem bij.

De vulling maken

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als je dit nog niet gedaan hebt: schil de pompoen, haal de pitten eruit en snijd in blokjes van ongeveer 1 cm. Meng met olijfolie, zout en peper en zet 15 minuten in de oven. Houd de oven warm op 200 graden.

Was de champignons en paprika en snijd in parten resp. blokjes. Bak de spekjes in een droge koekenpan en voeg de paprika en champignons toe en roerbak zo’n 5 tot 10 minuten tot de champignons gaar zijn. Verkruimel de geitenkaas in een schaaltje.

Kluts de eieren met de melk of room en meng de geitenkaas, rozemarijn en tijm erdoor. Vet een cakevorm of ronde ovenschaal in en rol het deeg uit. Leg het deeg in de schaal of vorm en prik gaatjes in het deeg met een vork. Doe de blokjes pompoen en de gebakken champignons, paprika en spekjes in de vorm en giet het eiermengsel eroverheen.

Zet 35-40 minuten in de oven en laat zo’n 5-10 minuten staan voor je deze hartige taart aansnijdt en opdient. Wil je meer groentes? Serveer dan met bijvoorbeeld rucola en een frisse salade ernaast.
Opmerkingen recept

Over het algemeen blijft de quiche wat meer een geheel als ik kookroom gebruik, maar gelet op de calorieën gebruik ik regelmatig melk. Dat werkt ook, maar geeft een iets mindere samenhang. Je kan de oven ook op 180 graden zetten en 45-50 minuten bakken. Een aanrader als je wat meer tijd hebt. De gember in de bodem vond ik zelf erg geslaagd, maar dan moet je natuurlijk wel van gember houden! Het matcht goed met de pompoen en champignons.

In plaats van geitenkaas met honing, kun je natuurlijk ook gewone geitenkaas gebruiken. Roer dan eventueel een eetlepel honing door je eiermengsel voor de smaak.

Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Quiche met geitenkaas, pompoen, kastanjechampignons, paprika en gebakken spekjes
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
1.51star1stargraygraygray Based on 2 Review(s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.