Recept: quiche met courgette, paprika, mozzarella, chorizo en ui

Weer een receptje voor een hartige taart met o.a. courgette, paprika en ui. De chorizo heeft natuurlijk een sterke smaak aan de quiche. Je kunt ‘m ook vegetarisch maken door de chorizo gewoon weg te laten.

Quiche (hartige taart) met courgette, paprika, chorizo en ui

Voor 2-3 personen (als avondmaaltijd)

Ingrediënten voor de bodem

 • 140 gram bloem (plus wat meer om het aanrecht te bestuiven)
 • 60 gram boter
 • 1 ei
 • 1 eetlepel koud water (of meer)
 • 1 theelepel zout

Ingrediënten voor de vulling

 • 1-2 eetlepels olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 ui
 • 1 paprika
 • 1/2 courgette
 • ca. 100 gram chorizo
 • 3 eieren
 • 1 bol mozzarella
 • 100 ml melk
 • Ca. 30 gram geraspte Parmezaanse kaas
 • peper
 • zout
 • verse oregano (ong. 1 eetlepel blaadjes)
 • verse basilicum (ong. 1 eetlepel fijngehakt)

Bereidingswijze

De bodem

Zorg ervoor dat je de boter in kleine blokjes hebt gesneden en dat deze ijskoud is. Zeef de bloem en kluts het ei. Vermeng de bloem met het zout en voeg de boter in blokjes toe aan de bloem. Meng (knijp) de boter met je vingertoppen door de bloem, zodat er als het ware kruimels ontstaan. Meng vervolgens het ei door het bloem-botermengel en voeg het water toe. Kneed je deeg tot een soepel deeg. Voeg indien nodig nog wat extra water toe. Kneed niet te lang, want dan wordt het deeg te warm. Hoe kouder je het kunt houden, hoe beter. Leg minimaal 30 minuten in de koelkast.

De vulling

Was en snijd de courgette in dunne plakjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijst en stengel, en snijd in reepjes. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd deze in blokjes van ongeveer een cm. Pel en snijd de ui in ringen.

Verhit een koekenpan zonder olie en bak de chorizo. Laat wat vet uit de pan lopen en houd het vlees apart. Bak de courgette om en om bruin in de pan waarin je eerst de chorizo gebakken hebt. Verhit intussen in een andere pan wat olijfolie en bak de ui tot deze glazig is. Voeg de paprika toe en bak een minuut of 4 mee. Haal de groentes van het vuur als het gaar is.

Klop de eieren los met de melk. Versnipper de mozzarella en houd apart.

De taart samenstellen

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal het deeg uit de koelkast, rol het uit en doe het in een ingevette deegvorm. Bekleed met de mozzarella en vervolgens de ui en paprika, afsluitend met de courgetteplakjes. Giet het eimengsel erover heen en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Zet in de voorverwarmde oven en bak in ca. 35-45 minuten tot je hartige taart gaar is.

Stukje quiche met courgette, chorizo en paprika en ui

Opmerkingen recept

Ik had dit keer wat minder boter gebruikt dan de laatste quiche die ik gepost heb en dat ging eigenlijk prima; 60 gram i.p.v. 70. De smaak was goed en het deeg hield ook goed.
Deel deze pagina:

Samenvatting
recipe image
Naam recept
Quiche met mozzarella, courgette, chorizo, paprika en ui
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.