Alle recepten

Recept: melissenthee

Thee van citroenmelisse heet melissenthee en smaakt heerlijk verfrissend. Bekijk hieronder de bereidingswijze en lees op deze pagina meer over de positieve werking van deze thee.

Thee van citroenmelisse

Bereidingswijze

De verhouding is ongeveer 3 theelepels gedroogde melissenbladeren voor 1 kop thee. Meer of minder naar smaak kan natuurlijk ook! Wat betreft verse blaadjes kun je het beste zelf even experimenteren wat je lekker vindt. Op onderstaande afbeelding krijg je een idee van de hoeveelheid die wij hebben gebruikt voor 2 kopjes thee (het waren ongeveer 4 blaadjes per kopje). Je giet het kokende water over de blaadjes en laat het 10 minuten trekken. Als je geen zeefje gebruikt, moet je de thee natuurlijk nog even zeven.

Blaadjes van citroenmelisse voor 2 kopjes thee

Ingrediënten

Verhouding gebaseerd op 1 kop melissenthee:

  • 3 theelepels gedroogde of stuk of 4 verse blaadjes van citroenmelisse
  • water voor 1 kop thee

Opmerkingen

Als je een kuur wilt doen met melissenthee, drink dan dagelijks 3 kopjes verspreid over de dag tijdens een periode van 4 tot 6 weken.



mpkarman

View Comments

  • Mijn middag thee
    Voor2 kopjes
    klein stukje verse gember, 4 blaadjes verse munt , 4 blaadjes verse citroenmelisse , net niet meer kokend water . Dit 5 minuten laten trekken . Heel verkwikkend en dorst lessend

Recent Posts

Recept: lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen

Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)

3 jaar ago

5 weetjes over pastinaak

De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…

3 jaar ago

De gezondheidsvoordelen van pompoenpitten

Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…

3 jaar ago

Recept: stamppot spruitjes met wortel

Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)

5 jaar ago

Recept: kokosrijst met garnalen en spruitjes

Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…

5 jaar ago

Eten en drinken in Bilbao

Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…

5 jaar ago