Thee van citroenmelisse heet melissenthee en smaakt heerlijk verfrissend. Bekijk hieronder de bereidingswijze en lees op deze pagina meer over de positieve werking van deze thee.
De verhouding is ongeveer 3 theelepels gedroogde melissenbladeren voor 1 kop thee. Meer of minder naar smaak kan natuurlijk ook! Wat betreft verse blaadjes kun je het beste zelf even experimenteren wat je lekker vindt. Op onderstaande afbeelding krijg je een idee van de hoeveelheid die wij hebben gebruikt voor 2 kopjes thee (het waren ongeveer 4 blaadjes per kopje). Je giet het kokende water over de blaadjes en laat het 10 minuten trekken. Als je geen zeefje gebruikt, moet je de thee natuurlijk nog even zeven.
Verhouding gebaseerd op 1 kop melissenthee:
Als je een kuur wilt doen met melissenthee, drink dan dagelijks 3 kopjes verspreid over de dag tijdens een periode van 4 tot 6 weken.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…
View Comments
Mijn middag thee
Voor2 kopjes
klein stukje verse gember, 4 blaadjes verse munt , 4 blaadjes verse citroenmelisse , net niet meer kokend water . Dit 5 minuten laten trekken . Heel verkwikkend en dorst lessend
Super lekker theetje dankjewel
Groetjes An
Dat klinkt heel erg goed Yolande, dat ga ik zeker een keertje proberen!