Bij dit recept voor aardappelsalade geef ik niet heel precieze hoeveelheden aan. Het meeste is namelijk sterk afhankelijk van je eigen smaak. De één houdt meer van zuur, de ander van veel mayonaise of juist weinig.
Voor (ca.) 4 personen:
Schil en kook de aardappels zonder zout. Kook het ei en laat het goed afkoelen.
Snijd de aardappels in plakjes. Strooi wat zout erover en schud het door elkaar. Hak wat augurkjes, uitjes in het zuur, sjalotjes, knoflook en peterselie fijn. Meng dit samen met wat zout, peper, olie en azijn goed door elkaar. Stem de hoeveelheid olie en azijn af naar smaak. Een verhouding kan bijvoorbeeld zijn 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olie. Het zuur van de augurkjes en uitjes maakt het al redelijk zuur.
Doe het mengsel door de aardappels en voeg er mayonaise en wat tomatenketchup bij. Ook die hoeveelheid kun je het beste naar eigen smaak bepalen. Meng op het laatst wat reepjes paprika, komkommer en knolselderij in blokjes erdoor.
Garneer de aardappelsalade met wat schijfjes hardgekookt ei en plakjes tomaat.
Je kunt in aardappelsalades beter geen fritessaus gebruiken: dat is te waterig. Verder kun je (zoals eerder aangegeven) variëren met de ingrediënten en het echt jouw ding maken. Kortom: wees creatief in je eigen smaak en maak je eigen aardappelsalade!
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…