Bij Italiaans denken we al gauw aan pasta’s, lasagne en pizza. De Italiaanse keuken bestaat natuurlijk uit nog veel meer recepten. Wat dacht je van deze overheerlijke gevulde uien?
Voor 4 personen:
Klop het ei los. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook. Pel de uien en kook deze 10 minuten met wat zout.
Laat de uien uitlekken in een zeef. Haal het worstvlees uit het vel en maak het rul. Verhit de olie in een pan en bak het vlees bruin. Laat het afkoelen. Roer de paneermeel, rozijnen, pijnboompitten, verkruimelde koekjes, parmezaanse kaas, nootmuskaat, kaneel en wat zout en peper door het vlees.
Snijd het kapje van de uien en hol de uien uit. Vul ze met het vleesmengsel en doe ze gedurende 20-25 minuten in de oven.
De gevulde uien zijn als bijgerecht redelijk zwaar, doordat er vlees in zit. Natuurlijk kun je er wat minder vlees in doen, of 1 ui per persoon. Verder kun je het bijvoorbeeld als lunch- of voorgerecht nuttigen.
In plaats van vleesworst (in het Italiaans Luganega geheten) kun je ook varkensgehakt nemen. Dit recept van gevulde uien is Italiaans, Piemontees.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…
View Comments
Het recept klopt niet.
Er staat in de beschrijving niets over wat je met het ei moet doen en er staat ineens dat je pijnboompitten moet toevoegen.
Ik zie het ook Jessica, daar is wat mis gegaan met het overzetten van de oude site. Ik zoek het recept op en pas het binnenkort aan.