Tijd voor Hollandse tomatensoep: een puur gerecht met eenvoudige, maar wel sterke smaken.
Pel de tomaten door ze 3 minuten in heet water te dompelen en daarna onder de koude kraan te houden. Kerf een kruisje bovenaan en trek voorzichtig het velletje ervan af. Snijd de tomaten in stukken. Gezien de hoeveelheid benodigde tomaten kun je uiteraard ook gepelde tomaten kopen in de winkel.
Snijd het gerookte spek in blokjes. Bak dit in niet al te veel zonnebloemolie. Snijd de ui fijn en bak deze kort mee. Voeg de tomaten toe en laat ze langzaam inkoken. Pureer de massa met een keukenmachine tot deze glad is.
Wanneer de soep te dik wordt kun je altijd wat water toevoegen. Breng op smaak met peper en zout. Klop de slagroom (niet te stijf). Doe pas bij het opdienen een beetje slagroom in de soep en doe er ca. 1 eetlepel bieslook over heen.
Doe niet teveel met kruiden, de soep heeft op zichzelf met de spek een heerlijke eigen smaak.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…