Recept: kalfsvlees met parmaham (Piccata Milanese)

Nee, geen lasagne of pizza, maar heerlijk vlees op Milanese wijze bereid.

Italiaans hoofdgerecht van kalfsvlees met parmaham op Milanese wijze bereid

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 65 g boter
  • bloem
  • 4 eetlepels bouillon
  • 55 g parmaham
  • 4 dunne plakken kalfsvlees
  • 2 eetlepels bladpeterselie (fijngehakt)
  • 1 citroen
  • zout en peper

Bereidingswijze

Voor deze (basis) Piccata Milanese kun je kalfsvlees gebruiken, maar ook kipfilet of kalkoen. Snijd de plakken vlees zodat ze dezelfde vorm en dikte hebben. Verhit 45 gram boter in een voldoende grote pan en bak enkele minuten de parmaham.

Strooi intussen bloem, peper en zout op de stukken vlees. Bak het vlees in de pan met de parmaham. Schroei eerst beide kanten dicht en laat het goed doorgaren. Snijd ondertussen de citroen door midden en pers de citroen. Haal het vlees uit de pan en leg het apart (bijvoorbeeld op een bord met aluminiumfolie eroverheen, zodat het warm blijft).

Doe nu de rest van de boter in de pan en doe de bouillon erbij waarmee je de aanbaksels losmaakt. Doe het sap bij in de pan, samen met de peterselie. Breng alles aan de kook en leg het vlees op het bord, waarna je direct de saus met de parmaham over het vlees giet.

Opmerkingen recept

Zoals eerder aangegeven kun je voor dit recept ook andere soorten vlees gebruiken, zoals kipfilet. Er bestaan vele variaties op deze Piccata Milanese. De basis bestaat uit vlees dat met bloem bestoven is, en een saus met citroen (en/of kappertjes) en kruiden.

Wat serveer je bij Picatta Milanese? Gebakken aardappels of patat en sla als groenten is de beste combinatie. Bijvoorbeeld een frisse tomatensla.

mpkarman

Recent Posts

Recept: lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen

Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)

3 jaar ago

5 weetjes over pastinaak

De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…

3 jaar ago

De gezondheidsvoordelen van pompoenpitten

Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…

3 jaar ago

Recept: stamppot spruitjes met wortel

Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)

5 jaar ago

Recept: kokosrijst met garnalen en spruitjes

Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…

5 jaar ago

Eten en drinken in Bilbao

Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…

5 jaar ago