Eenvoudig kipgerecht met pittige tomatensaus, ideaal voor een drukke werkdag. En als je niet zo van pittig houdt, laat je de rode peper gewoon weg.
Voor 4 personen:
Snijd de kipfilet in blokjes. Schil en snijd de uien in ringen. Snijd de peper in de lengte door en verwijder de zaadlijst. Hak de peper fijn of snijd halve ringetjes.
Kruid de kip met wat peper en zout en bak de blokjes gaar en bruin. Bak de uien in dezelfde pan vlug aan en voeg de peper en geperste knoflook toe. Bak alles een minuut of 5 door.
Voeg nu de bouillon en tomatenpuree toe. Zet het vuur laag en laat de kipfilet en tomatensaus ca. 20 minuten sudderen.
Serveer met gekookte aardappelen of aardappelpuree.
Dit kipgerecht met uit en tomatensaus is eenvoudig en ook niet al te zwaar. De aardappelpuree maakt het natuurlijk wel weer wat zwaarder. Natuurlijk kun je het gerecht ook pittiger maken door meer pepers te gebruiken, afhankelijk van je eigen scherpte tolerantie…
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…