Je zult met deze Italiaanse baksandwich veel complimentjes krijgen. Echt genieten van pure mediterrane smaken!
Voor 4 personen:
Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de rode ui (na gepeld te hebben) in ringen. Snijd de mozarella in dunne plakjes.
Besmeer 4 sneetjes brood met pesto, niet te dik. Doe vervolgens de mozarella, tomaat, ui in deze volgorde op het sneetje. Leg er wat blaadjes basilicum op en bestrooi het geheel met wat peper en zout naar smaak. Leg de andere sneetjes brood erboven op en druk het geheel aan.
Klop nu de eieren los met peper en zout. Doe dit in een diep bord, zodat je daarna gemakkelijk de gevulde sandwiches hier om en om in kunt wentelen. Laat ze ook even kort in het mengsel liggen.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de italiaanse sandwiches om en om in ca. 10 minuten bruin.
Neem niet te grote sneetjes witbrood voor dit lunchgerecht, aangezien het met het ei een behoorlijk gesop kan worden en het brood dan eerder uit elkaar kan vallen. Neem een grote, platte spatel waarmee je de Italiaans gekruide baksandwiches in de pan kan laten glijden en om kan keren.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…