Een eenvoudig vegetarisch recept met kikkererwten. Het recept komt uit de Italiaanse keuken.
Voor 6 personen:
Doe de kikkererwten in een kom met koud water. Zorg dat ze helemaal onder staan. Laat de erwten een nacht weken. Giet ze af en doe ze in een pan met vers water. Kook ze in ca. 25 minuten gaar.
Was de komkommer. Snijd deze in de lengte door en verwijder de zaadjes. Snijd de komkommer in plakjes. Was de tomaten en snijd deze in stukjes (niet te groot). Snijd de ui en hak de peterselie fijn.
Doe de komkommer, tomaat, ui, erwten, peterselie en olijven in een slakom. Maak nu de dressing door de citroensap, knoflook, honing en olie door elkaar te mengen. Gebruik hiervoor eventueel een afgedekt potje en schud deze goed heen en weer.
Doe de dressing over de maaltijdsalade en schep alles goed door elkaar.
Voor deze maaltijdsalade kun je in plaats van gedroogde kikkererwten kun je ook erwten uit blik nemen. Deze hoef je niet te koken.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…