Zin in zelfgebakken Turkse rijst? Dan is dit recept – boordevol geurige kruiden – echt iets voor jou.
Voor 4 personen:
Pel en snijd de uien fijn. Pel en pers de knoflook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook glazig.
Voeg de rijst al roerend toe en bak het gedurende ca. 5 minuten mee. Voeg nu de peper, zout, koriander, pijnboomzaden en saffraan aan de rijst toe. Voeg beetje bij beetje 500 ml bouillon toe en gaar het geheel op een laag vuur in ca. 20 minuten (al roerend). Voeg naar smaak de rest van de bouillon toe. Snijd intussen de paprika in fijne reepjes en gebruik dit als garnering op de schotel bij het opdienen.
Er bestaan vele verschillende pilav recepten, die per land of streek ver uiteen kunnen lopen. Pilaf bestaat in de basis uit een graansoort (vaak rijst), die men eerst fruit in olie en vervolgens gaar smoort in bouillon. In sommige streken smoort men groenten of vlees mee, of andere kruiden dan in dit recept genoemd.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…