Hoofdgerechten met vlees

Recept: tagliatelle met spruitjes uit de oven

Spruitjes zijn in de herfst en winter het allerlekkerst.. Zeker in dit recept met tagliatelle en gebakken spekjes. De spruiten gaan de oven in met balsamicoazijn, olijfolie, honing en knoflook. Dit recept is zonder de spekjes naar een heerlijke vegetarische variant om te toveren!

Tagliatelle met spruitjes uit de oven (o.a. honing en balsamicoazijn)

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 130 gram tagliatelle
  • 400 gram spruiten
  • 100 gram geitenkaas
  • 125 spekreepjes
  • 20 gram walnoten
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 – 1 el honing
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn


Bereidingswijze

Snijd de stammetjes van de spruiten, halveer ze en spoel ze goed af. Meng de olijfolie, balsamicoazijn en honing in een kom. Pers de knoflook en roer deze er doorheen.

Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de spruitjes in een grote ingevette ovenschaal (of gebruik bakpapier), besprenkel met het olie-azijn-mengsel, bestrooi met zout en peper Hussel even goed door elkaar. Rooster  20 tot 25 minuten in de oven. Voeg de helft van de geitenkaas de laatste 5 minuten van de oventijd toe aan de spruitjes.

Breng intussen een pan met voldoende water aan de kook voor de tagliatelle. Zet een pan zonder olie of boter op het vuur en bak de spekjes gaar. Voor de vegetarische variant laat je dit achterwege. Kook tegelijkertijd de pasta en giet af. Hak intussen de walnoten grof.

Dien op door eerst de tagliatelle op te scheppen, vervolgens de spruitjes en de spekjes te verdelen en de rest van de geitenkaas eroverheen te verkruimelen. Bestrooi met de grof gehakte walnoten.

De helft van de geitenkaas toegevoegd en nog even 5 minuten de oven in.


Opmerkingen recept

Eigenlijk weinig over te zeggen, over deze tagliatelle, behalve dan dat de honing, balsamico, knoflook en geitenkaas perfect combineren met de spruitjes. Wel waren de spruitjes vrij veel. Het is een groente waar je – op deze manier bereid – redelijk goed op moet kauwen, dus zo’n grote hoeveelheid kan wat teveel van het goede zijn voor je. Pas de hoeveelheid aan naar je eigen smaak!

Je maakt dit recept vegetarisch door de spekjes weg te laten en iets meer walnoten toe te voegen.

Omschrijving en details recept

Een recept voor een tagliatelle met spruitjes uit de oven – gebakken met honing, olijfolie, knoflook en balsamicoazijn; met geitenkaas en walnoten.

Bereidingstijd en voedingswaarde

  • Voorbereidingstijd: 10 min
  • Kooktijd: 25 min
  • Totaal benodigde tijd: 30 min
  • Voedingswaarde: ca. 720 kcal per persoon
mpkarman

Recent Posts

Recept: lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen

Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)

3 jaar ago

5 weetjes over pastinaak

De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…

3 jaar ago

De gezondheidsvoordelen van pompoenpitten

Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…

3 jaar ago

Recept: stamppot spruitjes met wortel

Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)

5 jaar ago

Recept: kokosrijst met garnalen en spruitjes

Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…

5 jaar ago

Eten en drinken in Bilbao

Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…

5 jaar ago