Brrr… de kou buiten vraagt om stamppot met rookworst! Dit keer geïnspireerd door een restje bloemkool, een mix van gewone en zoete aardappel en andijvie – met een beetje pit!
Voor 4 personen
Doe de gewone aardappel en bloemkool in de pan en kook 20 minuten. Voeg na 5-10 minuten kooktijd de zoete aardappel toe en kook mee. Giet af, doe de roomboter erbij en mix de nootmuskaat en piri er beetje bij beetje, al stampend door en breng op smaak met peper en zout. Bereid de rookworst en serveer eventueel met gebakken spekjes.
Je hebt door de bloemkool verder geen kookvocht, melk of water nodig om deze stamppot smeuïg te maken, dat is ie zo al van zichzelf. Wij hebben er nog gebakken spekreepjes bij gegeten (50 gram per persoon), wat het totale calorieen-aantal op 680 kcal brengt.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…