Deze gesnipperde spruitjes zijn een heerlijk alternatief voor gekookte spruitjes. Wel even wat snijdwerk, maar dat is het dubbel en dwars waard.
Voor 2 personen
Pel de ui en knoflook en hak fijn. Snijd de kontjes van de spruiten en snijd ze in reepjes. Bekijk onderstaande video (in het Engels) hoe je dat het beste kunt doen.
Verhit een wok zonder olie en voeg de spekjes toe. Bak 5 minuten en doe er de fijngesnipperde ui en knoflook bij. Bak 2 minuten door en voeg daarna de spruitjes toe. Roerbak nog zo’n 5 minuten of zolang nodig tot de groentes en de spekreepjes gaar zijn. Giet de witte wijnazijn erdoor, bestrooi met zout en peper, roer en warm even goed door.
Deze spruitjes heb ik samen met het runderstoofpotje geserveerd. Gebruik in plaats van witte wijnazijn eens appelazijn en proef het verschil!
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…