Sauzen

Recept: romige witte wijnsaus met selderij en ui

Deze witte wijnsaus serveerde ik bij gebakken kipfilet. Je kunt er wat meer wijn in doen als je dat lekker vindt, maar wij vonden hem prima zo. 🙂 Doe gewoon wat jij lekker vindt!

Romige witte wijnsaus met selderij, ui en basilicum

Voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1,5 eetlepel fijngehakte basilicum
  • 120 ml slagroom
  • 60 ml witte wijn
  • 1 eetlepel boter
  • peper en zout


Bereidingswijze witte wijnsaus

Pel de ui en hak fijn. Was de selderij en hak fijn.

Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de gesnipperde ui en selderij toe. Fruit 3-4 minuten en voeg de wijn toe. Breng aan de kook en laat zo’n 5 minuten pruttelen en roer af en toe door. Giet daarna de room erbij. Kook ongeveer 10 minuten door, in elk geval tot je saus genoeg is indikt. Doe de basilicum erbij en warm nog even een paar minuten door.

Breng naar wens op smaak met zout en peper.

Opmerkingen recept

Een eenvoudig te bereiden witte wijnsaus die ik bij kipfilet had geserveerd. Vervang de basilicum door dille en je zou ‘m ook prima bij vis kunnen serveren.


Samenvatting
Naam recept
Witte wijnsaus met ui, selderij en basilicum
Gepubliceerd op
Voorbereidingstijd
Kooktijd
Totale tijd
Gemiddelde waardering
5 Based on 1 Review(s)
mpkarman

Recent Posts

Recept: lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen

Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)

3 jaar ago

5 weetjes over pastinaak

De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…

3 jaar ago

De gezondheidsvoordelen van pompoenpitten

Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…

3 jaar ago

Recept: stamppot spruitjes met wortel

Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)

5 jaar ago

Recept: kokosrijst met garnalen en spruitjes

Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…

5 jaar ago

Eten en drinken in Bilbao

Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…

5 jaar ago