Deze witte wijnsaus serveerde ik bij gebakken kipfilet. Je kunt er wat meer wijn in doen als je dat lekker vindt, maar wij vonden hem prima zo. 🙂 Doe gewoon wat jij lekker vindt!
Voor 2 personen
Pel de ui en hak fijn. Was de selderij en hak fijn.
Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de gesnipperde ui en selderij toe. Fruit 3-4 minuten en voeg de wijn toe. Breng aan de kook en laat zo’n 5 minuten pruttelen en roer af en toe door. Giet daarna de room erbij. Kook ongeveer 10 minuten door, in elk geval tot je saus genoeg is indikt. Doe de basilicum erbij en warm nog even een paar minuten door.
Breng naar wens op smaak met zout en peper.
Een eenvoudig te bereiden witte wijnsaus die ik bij kipfilet had geserveerd. Vervang de basilicum door dille en je zou ‘m ook prima bij vis kunnen serveren.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…