Deze quiche met pompoen, pastinaak, gekaramelliseerde ui, paddenstoelen en spekjes is behoorlijk veel werk, maar erg lekker! Heb je genoeg tijd, dan is dit een echte aanrader. Reken op 2 uur, waarin je het eerste uur vooral druk bent en het tweede uur deels mag wachten op de taart en dus de afwas kunt doen :).
Voor 2-3 personen
Voor de gekaramelliseerde ui:
Voor de salade:
Snijd de paddenstoelen relatief grof. Bak 15 min voor je de taart samen gaat stellen de spekjes in een droge pan en de paddenstoelen in een ander pan met wat olie. Mix de knoflook, salie, ei en melk in een grote kom. Roer de gorgonzola erdoor.
Vet een ovenschaal of taartvorm in voor de quiche en bekleed deze met het filodeeg. Verdeel de gebakken pastinaak en pompoen daarover heen, gevolgd door de ui, spekjes en paddenstoelen. Giet het ei-kaas-mengsel in de taartvorm.
Zet de taart in de voorverwarmde oven (200 graden) en bak in 40 tot 45 minuten bruin. Laat zo’n 5 minuten afkoelen voor je de taart aansnijdt. Bereid vlak voor het opdienen de sla. Was de paprika, tomaatjes en sla indien nodig. Verwijder de zaadlijst van de paprika en snijd in reepjes. Halveer de tomaatjes. Mix de olie en azijn in een saladekom, met wat zout en peper. Doe de sla, tomaatjes en paprika erbij en hussel alles goed door elkaar.
Ja, deze hartige taart (quiche) is echt heel veel werk, maar zeker de moeite waard! Lekker om een keer met filodeeg te maken in plaats van zanddeeg wat ik vrij vaak doe.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…