Moeite om lekkere vegetarische gerechten te bedenken? Probeer bijvoorbeeld eens dit recept voor een pasta met boerenkool, geitenkaas en gegrilde pompoen uit de oven. Smaakt natuurlijk het lekkerst als de groentes in het seizoen zijn en dat is pompoen nu in de Halloween-tijd. Enjoy! 🙂
Voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verdeel de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Pel en snipper de knoflook. Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zodra de oven op temperatuur is, zet je de pompoen 20-25 minuten in de oven. Vet een ovenschaal in en als de pompoen al klaar is haal je het eruit, en houd je de oven op temperatuur.
Fruit de knoflook in een wok of ruime koekenpan en roerbak de boerenkool tot deze begint te slinken. Giet de pasta af. Smelt intussen de boter in een pannetje en roer de bloem erdoor heen tot je een mooie roux hebt. Giet beetje bij beetje de melk erbij, gevolgd door de bouillon. Warm al roerend door en breng op smaak met wat peper en cayennepeper.
Meng de pasta, boerenkool, pompoen en 2/3 van de geitenkaas door elkaar in de ovenschaal. Giet de saus eroverheen en leg de rest van de geitenkaas erop en bestrooi met Parmezaanse kaas. Zet 30 minuten in de oven.
Rooster eventueel de walnoten, verdeel de pasta over de borden, (doe er nog wat Parmezaanse kaas over als je daar zin in hebt) en strooi de walnoten eroverheen.
In deze tijd van het jaar is verse pompoen ruimschoots verkrijgbaar. Ik associeer het ook altijd echt met de herfst! Heb je ook al eens pompoensoep gemaakt? Vers en zelfgemaakt blijft toch het lekkerst. Wil je wat minder calorieen? Dan kun je de Parmezaanse kaas ook achterwege laten en desnoods de hoeveelheid pasta nog wat minderen.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…