Deze curry met zalm en zoete aardappel zit boordevol smaak en was erg geslaagd! Een fijne – relatief lichte – maaltijd na de overdaad van de afgelopen kerstdagen.
Voor 2 personen
Pel en snipper de knoflook en het sjalotje. Schil de zoete aardappel, was en snijd in blokjes. Was de wortel en snijd in schijfjes. Snijd de zalmfilet in blokjes van gelijke grootte. Verhit olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en sjalot enkele minuten.
Doe de kokosmelk, bouillon, tomatenpuree en zoete aardappel in de pan. Roer de cayennepeper, kerrie, djinten, gember en wat peper erdoor. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur lager om het 20 minuten te laten pruttelen. Voeg na 10 minuten kooktijd de wortels toe en breng voldoende water aan de kook voor de rijst. Kook deze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat minimaal een paar minuten uitstomen met deksel op de pan.
Doe na 20 minuten de zalm en doperwtjes bij de curry in de pan en laat nog zo’n 4-6 minuten pruttelen tot de zalm gaar is. Roer de laatste minuten de limoensap erdoor en proef of er nog wat peper bij moet. Garneer eventueel met verse koriander.
Niet moeilijk, wel lekker en vol op smaak, deze curry met zalm! Houd je niet van koriander? Laat dat dan gerust achterwege.
Een heerlijk hartig recept, deze lasagne met bloemkoolsaus, champignons en raapstelen. Zowel vegetarisch als niet-vegetarisch te bereiden. (meer…)
De volgende 5 weetjes over pastinaak geven je nét weer een andere kijk op deze heerlijke wintergroente. Laat je verrassen…
Pompoen is een gezonde vrucht: niet alleen het vruchtvlees zelf, maar ook de pompoenpitten hebben een heilzame werking. Als je…
Een lekkere nazomer-stamppot met spruitjes, wortel, bosui en geroosterde cherrytomaten (uit eigen tuin). (meer…)
Een gezond recept met veel kruiden en specerijen: rijst gekookt in kokoswater met gember, geserveerd met spruitjes uit de oven,…
Ontdek in dit blogartikel meer over eten en drinken in Bilbao in het Baskenland in Spanje. Wat eens een stinkende…