Recept: couscous met kippenpoten

Dit recept van couscous met kippenpoten is eenvoudig te maken en ook relatief snel klaar. Je kunt het ook nog wat scherper maken door met pepers te experimenteren.

Couscous met aubergine, courgette en kippenpoten

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • verse selderij en/of peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • oregano
  • peper, zout
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 kippenpoten

Bereidingswijze

Verhit olie in een pan en bak de kippenpoten om en om bruin. Snijd de ui klein en hak de knoflook. Voeg dit toe aan de kippenpoten.

Snijd nu de aubergine, courgette in blokjes en voeg dit toe. Snijd de selderij en peterselie. Doe dit bij het gerecht in de pan samen met de paprikapoeder, oregano (gedroogd of vers). Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel 20 tot 30 minuten garen.

Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de couscous en groentes met de kip apart op een bord (gooi het niet door elkaar)

Opmerkingen recept

Dit recept van couscous met kippenpoten is gemakkelijk en tegelijkertijd gezond, mits je wel voldoende groentes toevoegt. Je kunt flink variëren met dit handige basisrecept. Maak het eventueel scherper en voeg een pepertje toe. Je hoeft je dus niet vast aan de ingrediënten te houden, experimenteer eens met wat andere kruiden en groentes!

Deel deze pagina: