Kruiden en specerijen

In dit gedeelte vind je informatie over kruiden en specerijen. Lees bijvoorbeeld meer over de definitie van een kruid en het verschil tussen kruiden en specerijen. Verder besteed ik op deze pagina vaak aandacht aan een specifiek kruid, vind je weetjes, maar ook tips voor interessante boeken over dit onderwerp.

Wist je dat over het kruid…

Gember

Gember, gemberwortelGember werkt koortsverlagend. Het is net als knoflook, een erg gezonde specerij – en nog boordevol smaak ook!

Als je heel erg verkouden bent, kun je overwegen eens met gember te stomen; het zou je verkoudheid kunnen verhelpen. En wist je ook nog eens dat gember tegen misselijkheid werkt? Maar dan moet je er niet teveel van eten, natuurlijk.

→ Lees alles over gember

Boekentip

Een minibijbel over kruiden kweken. Dat klinkt goed! Niets is leukers als iets groeit en bloeit, en kruiden kun je ook nog eens nuttig gebruiken. Iets voor jou?

Laatst toegevoegde kruid

Nieuw op de site: sumac

Een lezer vroeg me op de pagina alfabetisch overzicht of ik meer informatie over sumac had. Ik ben in de boeken gedoken en heb informatie over dit frisse kruid verzameld.

Het is een heel veelzijdig kruid dat vooral populair is in de Arabische landen. In het Nederlands schrijf je het met een “k” en het is verkrijgbaar in de Turkse (of Marokkaanse) winkels.

Lees meer over sumak.

Meer info over kruiden

Rekje met kruiden en specerijenBlader ook door het alfabetisch overzicht van alle kruiden en allerlei achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan het bereiden van tincturen, wat een etherische olie is, over homeopathie, enz. enz.

Via het menu bovenin navigeer je naar de verschillende onderdelen. Ben je naar iets specifieks op zoek? Dan kun je natuurlijk ook van de zoekfunctionaliteit rechtsboven op de pagina gebruikmaken.