Kruiden en specerijen

In dit gedeelte vind je informatie over kruiden en specerijen. Lees bijvoorbeeld meer over de definitie van een kruid en het verschil tussen kruiden en specerijen. Verder besteed ik op deze pagina vaak aandacht aan een specifiek kruid, vind je weetjes, maar ook tips voor interessante boeken over dit onderwerp.

Wist je dat over het kruid…

Gember

Gember, gemberwortelGember is een heel gezonde specerij en kun je in hetzelfde rijtje als knoflook scharen. Het helpt je weerstand verbeteren!

Daarnaast is het natuurlijk een hele lekkere smaakmaker in o.a. de Aziatische keuken.

→ Lees alles over gember

Boekentip

Een minibijbel over kruiden kweken. Dat klinkt goed! Niets is leukers als iets groeit en bloeit, en kruiden kun je ook nog eens nuttig gebruiken. Iets voor jou?

Laatst toegevoegde kruid

Het meest recent toegevoegde kruid op deze website is mosterd!

Lees meer over de mosterdplant met haar pittige zaadjes, wat onderdeel is van verschillende mosterdsoorten. Wist je trouwens dat de blaadjes van de plant ook gegeten kunnen worden?

Meer info over kruiden

Rekje met kruiden en specerijenBlader ook door het alfabetisch overzicht van alle kruiden en allerlei achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan het bereiden van tincturen, wat een etherische olie is, over homeopathie, enz. enz.

Via het menu bovenin navigeer je naar de verschillende onderdelen. Ben je naar iets specifieks op zoek? Dan kun je natuurlijk ook van de zoekfunctionaliteit rechtsboven op de pagina gebruikmaken.