Kruiden en specerijen

In dit gedeelte vind je informatie over kruiden en specerijen. Lees bijvoorbeeld meer over de definitie van een kruid en het verschil tussen kruiden en specerijen. Verder besteed ik op deze pagina vaak aandacht aan een specifiek kruid, vind je weetjes, maar ook tips voor interessante boeken over dit onderwerp.

Wist je dat over het kruid…

Bieslook

Bieslook in de tuin in mei 2016Bieslook is familie van knoflook, net als daslook. Bieslook heeft ook een enigszins ui/knoflook-achtige smaak. Heerlijk door salades en gemakkelijk zelf te kweken in de tuin.

→ Lees alles over bieslook

Boekentip

Een minibijbel over kruiden kweken. Dat klinkt goed! Niets is leukers als iets groeit en bloeit, en kruiden kun je ook nog eens nuttig gebruiken. Iets voor jou?

Laatst toegevoegde kruid

Nieuw op de site: pesto

Zelflgemaakte pestoIk vind pesto eerder een kruidenpasta dan een kruidensausje, hoewel de meeste bronnen het toch een saus noemen.

Het is hoe dan ook een echte smaakmaker die een mediterraans tintje aan je gerechten geeft. Het past o.a. perfect bij kip, pasta en door salades. En wat te denken als spread op brood? Lees verder over pesto.

Meer info over kruiden

Rekje met kruiden en specerijenBlader ook door het alfabetisch overzicht van alle kruiden en allerlei achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan het bereiden van tincturen, wat een etherische olie is, over homeopathie, enz. enz.

Via het menu bovenin navigeer je naar de verschillende onderdelen. Ben je naar iets specifieks op zoek? Dan kun je natuurlijk ook van de zoekfunctionaliteit rechtsboven op de pagina gebruikmaken.