Recept: tiramisu

Mmmmm, tiramisu; lekker genieten van smaken die perfect met elkaar combineren. Als je maar het juiste recept hebt, lukt het altijd!

Italiaanse tiramisu, heerlijk nagerecht

Ingrediënten

Voor 6 personen:

  • cacaopoeder
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker of enkele druppels vanille-essence.
  • 4 eetlepels koffielikeur
  • 1 dl koffieroom
  • 3 eierdooiers
  • 20 lange vingers
  • 6 kopjes koude espresso

Bereidingswijze

Klop de dooiers met suiker en vanillesuiker of vanille-essence tot het een dikke, luchtige massa.

Roer de koffieroom door de mascarpone en doe het dooiermengsel erdoor.

Doe de helft van het mengsel over de bodem van een ondiepe schaal en strijk het uit. Meng koffie en likeur in een schaaltje en doop er kort een voor een de koekjes in. Leg de koekjes op de laag mascarpone en bedek ze volledig met de rest van het mascarponemengsel.

Zet de schaal in de koelkast en laat het geheel goed koud worden. Strooi voor het opdienen goed veel cacaopoeder over de tiramisu heen.

Opmerkingen recept

Het recept Italiaanse Tiramisu is erg eenvoudig te maken, vooral het bovenstaande recept. Er bestaan vele varianten. Het is handig om gelijk aparte porties te maken.

Deel deze pagina: