Recept: Provençaalse runderreepjes

Lekker makkelijk, gezond en door het gebruik van de Provencaalse kruidenmix net even anders.

Gebakken runderreepjes met Provençaalse kruiden

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 40 g (bak)boter
  • zout
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • 1 zak aardappelschijfjes
  • ca. 300 g wortels
  • 6 bosuitjes
  • ca. 200 g runderreepjes

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan de helft van de boter en bak de aardappelschijfjes in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar. Natuurlijk kun je i.p.v. voorbereide aardappelschijfjes ook zelf plakjes verse aardappel koken en bakken (of heel dun snijden en direct bakken).

Intussen de wortels wassen en in ca. 2 minuten beetgaar koken in een pan met weinig water. Vervolgens afgieten. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange dunne repen. De wortels en bosui door de aardappelschijfjes scheppen. Voeg naar smaak zout toe. Warm alles ca. 2 minuten door (al omscheppend.

Intussen de rest van de boter in een koekenpan verhitten. De runderreepjes met provençaalse kruiden in ca. 5 minuten bruin en gaar bakken.

Opmerkingen recept

Gebruik veel groentes in dit recept met runderreepjes, wees niet te zuinig. De wortels en bosui geven een mooie kleur aan het gerecht.

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *