Recept: pompoensoep

Herfst: de tijd van stoofpotjes en pompoen is weer aangebroken! Dit recept voor pompoensoep is gezond en past perfect in het seizoen.

Heerlijke pompoensoep met ui en knoflook

Ingrediënten

Voor ong. 1,5 l soep:

  • 1 l bouillon (kip of (vegetarische) kruidenbouillon)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 pompoen
  • zout en peper
  • evt. wat verse bieslook

Bereidingswijze

De pompoen wassen. Als je de afkomst van de pompoen kent (bijv. uit eigen tuin) hoef je de pompoen alleen maar te wassen, schillen is dan niet nodig. Anders kun je de vrucht beter wel schillen. Snijd de pompoen in stukken en verwijder de draden met pitten. Snijd de stukken in blokjes.

Breng intussen de bouillon aan de kook. Voeg de blokjes pompoen en de fijngeperste knoflook toe. Fruit kort een fijngehakt uitje in een pan met wat boter. Doe dit bij in de pan met pompoen en bouillon. Kook alles gedurende 25 minuten. Doe nu de pompoen in de blender en maak het fijn tot je een romige egale soep hebt. Voeg tijdens het fijnmalen de bouillon (met ui en knoflook) toe waar de pompoen in gekookt heeft, totdat je de juiste dikte naar smaak hebt bereikt. Warm de soep nog even door in een pan en voeg nog wat kooknat (van de gekookte bouillon) en/of water toe als de soep te dik wordt. Breng op smaak met peper (en evt. zout naar smaak) en strooi voor het opdienen wat fijngehakte verse bieslook eroverheen.

Opmerkingen recept pompoensoep

Pompoen heeft een eigen smaak, maar is niet overheersend. Je kunt naar smaak variëren met andere kruiden, denk aan kerrie, basilicum of verse rode peper. Voor het opdienen kun je ook een lepel creme fraiche erdoor doen.

Deel deze pagina: