Recept: Jambalaya, rijstschotel uit Louisiana

Zin in een pittige, verwarmende maaltijd? Dan is jambalaya – een Cajun rijstschotel – echt iets voor jou. Bekijk het eerste recept of bekijk de bereidingswijze van de nieuwste (geüpdatete) variant van jambalaya van Overkruiden.nl.

Jambalaya, een Cajun rijstschotel met kipfilet, chorizo en groentes

Ingrediënten

Voor 2-3 personen:

 • 1 ui
 • 1/4 bleekselderij
 • 1/2 rode en 1/2 gele paprika
 • 3 lenteuitjes
 • 1 of 2 tenen knoflook
 • 300 g kipfilet
 • 125 g geroosterde hamblokjes
 • 100 g chorizo (of andere verse worst)
 • 2 dl kippenbouillon
 • cayennepeper
 • chilipeper
 • paprikapoeder
 • peterselie
 • peper en zout
 • 2-3 eetlepels olijfolie
 • 100 g basmatirijst

Bereidingswijze van jambalaya

Snijd de kipfilet in blokjes. Was en snijd de groentes (paprika, bleekselderij en ui) fijn. Braad nu de chorizo in de olijfolie een paar minuten aan. Pel en hak intussen de knoflook fijn. Mocht je geen geroosterde hamblokjes hebben, rooster deze dan kort bruin in een andere pan.

Neem nu de worst uit de pan en bak de kipfilet net gaar in dezelfde pan. Haal de kipfilet eruit en bak de knoflook (ook weer in dezelfde pan) licht aan. Doe de groentes in de pan en bak ze gedurende een paar minuten mee. Doe de worst samen met de kipfilet terug bij de groentes in de pan. Voeg een snufje cayennepeper, chilipeper, 1 theelepel paprikapoeder, peper en eventueel zout toe. Doe de bouillon en rijst erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het geheel op een matig vuur koken tot de rijst gaar is en de bouillon verdampt is. Snijd intussen de lenteuitjes (bosui) en peterselie fijn.

Voeg de hamblokjes, bosui en 1 eetlepel gehakte verse peterselie toe en warm alles nog even goed door.

Opmerkingen recept

Dit recept komt oorspronkelijk uit de Creoolse en Cajun keuken, uit Louisiana. Het gerecht Jambalaya kan met allerlei verschillende ingrediënten bereid worden. De basis van het gerecht is dat je rijst samen met groentes en vlees (of vis) kookt.

Bovenstaande recept is erg scherp! Voor onze Nederlandse smaak kun je beter de cayenne en de chili weglaten, de chorizo is van zichzelf al erg pittig.

Let op: het recept heeft een tijdje verkeerd online gestaan (gelet op “aantal personen”). De hoeveelheden zijn nl. voor ongeveer 2-3 personen en er stond per abuis 3 tot 4 personen, waarvoor onze excuses. Ook de hoeveelheid kipfilet was onjuist. Dit klopt nu weer!

Deel deze pagina:

2 reacties op “Recept: Jambalaya, rijstschotel uit Louisiana

 1. Wij aten altijd een wereldgerecht van knorr maar zo makkelijk kun je het dus zelf maken! Wij zijn helemaal blij met dit recept! Heerlijk! !!

  1. Wat leuk om te horen dat jullie blij zijn met het recept! Wij vinden het ook altijd erg lekker, en het leuke is, je kunt er helemaal je eigen smaak en draai aan geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.