Recept: saté van gehakt

Een lekker barbecuerecept waar je eindeloos met kruiden kunt variëren, maar overdrijf het niet. Probeer de juiste mix te vinden en maak er geen ratjetoe van. Deze saté van gehakt is net even anders! Dit is echt één van onze favorieten.

Gehaktsaté voor op de grill of barbecue

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • arachide olie (2 eetlepels)
  • 1 theelepel djinten (komijn)
  • 1 eetlepel ketoembar (koriander)
  • 1/2 theelepel koenjit (geelwortel)
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 teenje knoflook
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 500 gram gehakt

Bereidingswijze

Laat van tevoren de satéstokjes in water weken, zodat ze niet zo gauw verbranden of verkolen op de grill of op de barbecue.

Doe de gehakt samen met het ei en alle kruiden in een kom. Kneed alles goed door elkaar. Verdeel vervolgens het gehakt in 8 porties. Maak dan van elk deel één langwerpig stuk gehakt voor aan de spies of aan het stokje. Maak het niet al te dik. Maak hiervoor je handen eerst vochtig, dan blijft het gehakt niet aan je handen plakken.

Bestrijk de saté met de olie en grill ze aan alle zijden gaar totdat ze mooi bruin zijn.

Opmerkingen recept

Serveer de spiesen met satésaus, witte (plak)rijst en een frisse salade.

Deel deze pagina: