Recept: tropische vruchten ijscoupe

Deze ijscoupe met tropisch fruit is een (Indonesisch/) Indisch nagerecht en heeft een exotisch tintje.

Coupe met tropische vruchten, ijs en kokos

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • geraspte kokos
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 verse ananas
  • 1 papaya
  • 1 mango
  • 1 blik gepelde lychees
  • 2 kiwi’s
  • 1/2 liter ijs, bijv. passievrucht
  • slagroom

Bereidingswijze

Snijd de ananas in plakken, snijd de schil weg, verwijder de harde kernen en snijd het vruchtvlees in partjes. Schil de andere tropische vruchten.

Snijd de mango en papaya in blokjes en de kiwi in schijfjes. Vang het sap van de blik lychees op. Meng dit samen met de gembersiroop door elkaar.

Meng nu al het fruit door elkaar en schep er het sap van de lychees met de gembersiroop door. Doe vervolgens 1 of 2 bolletjes ijs in een coupe en doe de vruchten erbij. Spuit er wat slagroom over heen en bestrooi de coupe met ijs en vruchten rijkelijk met geraspte kokos.

Opmerkingen recept

Natuurlijk kun je afwisselen met verschillende exotische of tropische vruchten. Misschien past banaan er wel goed bij? Varieer met fruit naar eigen smaak!

Deel deze pagina: