Gevulde uien, Italiaans recept

Bij Italiaans denken we al gauw aan pasta’s, lasagne en pizza. De Italiaanse keuken bestaat natuurlijk uit nog veel meer recepten. Wat dacht je van deze overheerlijke gevulde uien?

Gevulde uien als bijgerecht, een echt Italiaans recept

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 ei
  • 200 gram varkensworst
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 ameretti koekjes, verkruimeld
  • 8 grote uien
  • 1 eetlepel parmezaanse kaas, versgeraspt
  • mespunt verse nootmuskaat (geraspt)
  • mespunt kaneel
  • zout en peper

Bereidingswijze

Klop het ei los. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook. Pel de uien en kook deze 10 minuten met wat zout.

Laat de uien uitlekken in een zeef. Haal het worstvlees uit het vel en maak het rul. Verhit de olie in een pan en bak het vlees bruin. Laat het afkoelen. Roer de paneermeel, rozijnen, pijnboompitten, verkruimelde koekjes, parmezaanse kaas, nootmuskaat, kaneel en wat zout en peper door het vlees.

Snijd het kapje van de uien en hol de uien uit. Vul ze met het vleesmengsel en doe ze gedurende 20-25 minuten in de oven.

Opmerkingen recept

De gevulde uien zijn als bijgerecht redelijk zwaar, doordat er vlees in zit. Natuurlijk kun je er wat minder vlees in doen, of 1 ui per persoon. Verder kun je het bijvoorbeeld als lunch- of voorgerecht nuttigen.

In plaats van vleesworst (in het Italiaans Luganega geheten) kun je ook varkensgehakt nemen. Dit recept van gevulde uien is Italiaans, Piemontees.

Deel deze pagina:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *