Recept: gebakken rijst met groentes

Alleen rijst als bijgerecht is soms wat saai en dan kan een recept als deze heel goed van pas komen. Lekkere gebakken rijst met veel groentes!

Gebakken rijst met peultjes, broccoli, tomaat en uitjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2-4 eetlepels olie
  • 150 gram rijst
  • 1 tomaat
  • broccoli
  • 100 gram peultjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 halve limoen
  • verse koriander blaadjes

Bereidingswijze

De peultjes schoonmaken, de hoekjes en draden eraf halen en halveer ze. Kook de peultjes in water met wat zout tot ze bijna gaar zijn. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Pel en hak intussen de knoflook fijn. Schil en snipper de ui, en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de broccoli (hoeveelheid naar eigen wens) fijn. Hak de koriander fijn tot je ongeveer een halve eetlepel over houdt.

Verhit de olie in een wok. Fruit de ui en knoflook in de pan. Voeg de gekookte rijst toe en roerbak het geheel een minuut. Voeg dan de broccoli, tomaat en peultjes toe en bak alles nog ca. 2-4 minuten goed door. Sprenkel wat limoensap er over heen. Garneer de gebakken rijst met wat schijfjes limoen en koriander. Serveer in een apart schaaltje wat gesneden komkommer.

Opmerkingen recept

Zorg dat de wok (of pan) goed heet is en je alles goed door blijft roeren tijdens het bakken, dan bereik je het beste effect. Je kunt eventueel ook nog een ei erbij door doen. Maak dan een kuiltje in de rijst en laat het ei in het kuiltje glijden. Klop het ei lichtjes gedurende ong. 20 seconden tot het ei bijna gaar is en roerbak het ei er verder door heen.

Deel deze pagina: